H Αγγλία μετά από την διαδιακασια των πέναλτι βρίσκεται στους «4» και να περιμένει μια από τις Ολλανδία – Τουρκία. Το 5-3 εναντίον της Ελβετίας στο Ντίσελντορφ στα πέναλτι μετά το 1-1 έστειλε τα «Τρια Λιοντάρια» στους 4 του Euro 2024.
To πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια.
Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε καθόλου μέχρι και το γκολ του Εντόι στο 75′ που με την κοντινή προβολή κέρδισε τον Πίκφορντ, οι Άγγλοι αφυπνίστηκαν και στο 80′ ο Σάκα με σουτ έξω από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια και με το 1-1 να παραμένει μέχρι το 90′ οι δυο ομάδες πήγαν στην παράταση.
Οι Άγγλοι αν και ποιο επιθετικοί δεν κατάφεραν να κάνουν το 2-1 και με τους Ελβετούς στο 118′ με το δοκάρι του Σακίρι ε το απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε ο επιθετικός των Ελβετών κι ένα λεπτό μετά με το σουτ του Βίντμερ από κοντά, το οποίο έφυγε άουτ έστειλε τις δυο ομάδες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.
Το 5/5 για την Αγγλία τους έστειλε στον ημιτελικό όπου και περιμένει τον νικητή του αγώνα Ολλανδία – Τουρκία.
Τα πέναλτι
Πάλμερ: 1-0
Ακάντζι: Απόκρουση Πίκφορντ
Μπέλιγχαμ: 2-0
Σερ: 2-1
Σάκα: 3-1
Σακίρι: 3-2
Τόνεϊ: 4-2
Αμντούνι: 4-3
Αλεξάντερ-Αρνολντ: 5-3
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Κόνσα (78′ Πάλμερ), Τρίπιερ (78′ Έζε), Μέινου (78′ Σο), Ράις, Σάκα, Μπέλιγχαμ, Κέιν (110′ Τόνεϊ), Φόντεν (115′ Αλεξάντερ-Αρνολντ)
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ (118′ Σιέρο), Ρίντερ (64′ Τσούμπερ), Τζάκα, Εμπισερ (118′ Αμντούνι), Εντόι (98′ Ζακάρια), Εμπολό (109′ Σακίρι), Βάργκας (64′ Βίντμερ)