Connect with us

NBA

Η ώρα του Damian Lillard έφτασε νωρίς

Ο Damian Lillard έχει πάρει τους Portland Trail Blazers από το χέρι και τους οδηγεί στις πρώτες θέσεις της Δυτικής Περιφέρειας, δείχνοντας έτοιμος για μεγάλα πράγματα.

Ο… Δαμιανός “χαλάει την πιάτσα” εδώ και χρόνια και δεν σκοπεύει να σταματήσει να το κάνει σύντομα. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης σε όλο το NBA που να αγαπά την ομάδα στην οποία βρίσκεται περισσότερο και ταυτόχρονα αυτή να είναι εκείνη με την οποία ξεκίνησε το ταξίδι του στη λίγκα το 2012.

Κάθε σεζόν, είτε βρισκόμαστε στο πρώτο της κομμάτι, είτε στην τελευταία ημέρα των ανταλλαγών (trade deadline), είτε στο τέλος της, γράφονται αράδες επί αράδων για το πως εκείνος και ο Bradley Beal είναι τα πιο hot ονόματα σε όλο το πρωτάθλημα και πότε θα έρθει η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους με μια αλλαγή σκηνικού.

Το 2021 όλοι τον είδαν να συνομιλεί με τον LeBron James και τον Anthony Davis. Πίστεψαν πως προετοίμαζε το έδαφος για ένα πικρό αντίο. Κι όμως έκαναν λάθος. Τι πιο σύνηθες θα έλεγε κάποιος στην περίπτωσή του.

“Άρχισα να σκέφτομαι πολλά πράγματα τότε. Δεν ήξερα αν βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με την ομάδα. Εκείνοι μου μιλούσαν να πάω στους Lakers αλλά εγώ πάντα έλεγα πως παίζω για τους Blazers, δεν θέλω τον εύκολο δρόμο”.

Όσοι ακούν τα λόγια του κάνουν κατευθείαν τη σκέψη πως θα μείνει άτιτλος για πάντα, χωρίς να καταλαβαίνουν πως δεν είναι αυτοσκοπός η κατάκτηση για εκείνον. Θέλει να είναι σε μια ομάδα που αγαπά, κι αν μπορεί να κερδίσει με τον δικό του τρόπο έχει καλώς. Αν όχι, πάλι το ίδιο.

Εκείνος ήταν που “έψησε” τους Jerami Grant και Gary Payton να έρθουν στο Portland, μια μικρή αγορά του NBA, την οποία σκόπιμα πολλοί αποφεύγουν. Το 2019 εισηγήθηκε να έρθει ο Anfernee Simons, καθώς είχε ήδη σκεφτεί στο μυαλό του πως θα μπορούσαν οι δυο τους να συνεργαστούν στο παρκέ. Δεν κάνει τον παράγοντα σε καθημερινή βάση, όπως ο LeBron στους Lakers, φροντίζει να σκεφτεί καλά πριν ζητήσει ή πράξη το οτιδήποτε.

Μόνος του με… πιστούς στρατιώτες, ρόλο τον οποίο ξέρει καλά κι εκείνος, προχωρά με όραμα και όνειρο κάποτε να τα καταφέρει. Δεν ξεχειλίζουν οι All Star συμπαίκτες παρά σπανίζουν κι αποτελούν ανάμνηση. Ακόμα κι έτσι όμως εκτελεί με μια απίστευτη μονότονη αποτελεσματικότητα.

Σε πέντε παιχνίδια έχει ήδη ξεπεράσει τρεις φορές τους 30 και δύο τους 40 πόντους. Καμιά απόσταση δεν είναι αρκετά μακρινή γι’ αυτόν και το έχει αποδείξει πλείστες όσες φορές. Από τα ξεκινήματά του κόντρα στους Houston Rockets στα playoffs του 2014, στη “βόμβα” στο πρόσωπο του Paul George, αλλά και τις πιο πρόσφατες παραστάσεις του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ο τελευταίος των ρομαντικών κάνει ακόμα τα ρόδα ν’ανθίζουν για την ομάδα που αγάπησε ο συγχωρεμένος ιδιοκτήτης Paul Allen. Κι όταν όλα στραβώνουν, πάντα θα ‘ναι η ώρα του, η περίφημη Dame Time. 5 4 3 2 1… Και η μπάλα μέσα με το σφύριγμα της λήξης.

Damian Lillard μην αλλάξεις ποτέ.

Advertisement

Must See

More in NBA