Η Eintracht Frankfurt βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση, παγιδευμένη ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας. Ενώ η ομάδα επικεντρώνεται στην επίτευξη των δικών της στόχων αυτή τη σεζόν, οι νικητές του UEFA Europa League 2022 ενδέχεται να αισθάνονται σαν αντίπαλοι προπόνησης για κορυφαίους συλλόγους της χώρας, όπως η Bayern Munich και Bayer Leverkusen.
Καθώς οι φίλαθλοι ανυπομονούν για τις επερχόμενες αναμετρήσεις του UEFA Champions League μεταξύ Bayer Leverkusen και Bayern Munich στις 5 και 11 Μαρτίου, η Eintracht καλείται να αντιμετωπίσει και τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας του Σαββάτου κόντρα στη Leverkusen του Τσάμπι Αλόνσο ακολουθεί την οδυνηρή ήττα με 4-0 από την Bayern Munich το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ενώ η μάχη μεταξύ Bayern και Leverkusen μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα, η Eintracht, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση της Bundesliga, παλεύει για να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα. «Γνωρίζουμε τη δύναμή τους και ξέρουμε ότι χρειάζεται μια τέλεια μέρα για να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής Μάρκους Κρέσε, αναφερόμενος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί 28 αγώνων της Leverkusen εκτός έδρας.
Ο αγώνας της Eintracht κόντρα στην Bayern αποτέλεσε ένα πολύτιμο τεστ ενόψει του Champions League, ενώ η αναμέτρηση με τη Leverkusen αναμένεται να παρουσιάσει παρόμοιες προκλήσεις. «Δεν είμαστε το φαβορί», παραδέχτηκε ο Κρέσε, αλλά πρόσθεσε ότι η Eintracht προσπαθεί να εδραιωθεί στις κορυφαίες ομάδες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει ένα πολλά υποσχόμενο ρόστερ γεμάτο νεαρούς παίκτες. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι 23,6 χρόνια, συγκριτικά με τα 28,4 της Bayern, ενώ τόσο η Bayern όσο και η Leverkusen διαθέτουν σημαντική εμπειρία.
Στην προσπάθειά της για πρόκριση στο Champions League της επόμενης σεζόν, η Eintracht επενδύει επίσης στο μέλλον. Νεαροί παίκτες όπως οι Χούγκο Λάρσον, Καούα Σάντος και Ννάμντι Κόλινς υπέγραψαν πρόσφατα μακροχρόνια συμβόλαια, ενώ ακολούθησε και ο 21χρονος Νατανιέλ Μπράουν. Ο Κρέσε χαρακτήρισε τους αγώνες κόντρα στη Bayern και τη Leverkusen «σημαντικά μαθήματα» για τη νεανική ομάδα της Eintracht, η οποία καθοδηγείται από τον 32χρονο Μάριο Γκέτσε, παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014.
Η δυσκολία στο σκοράρισμα αποτελεί επίσης ζήτημα, ειδικά μετά τη μεταγραφή του κορυφαίου επιθετικού Ομάρ Μαρμούς στη Manchester City κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ. Πλέον, η ευθύνη πέφτει στον Χούγκο Εκιτίκε, καθώς και στους νέους αφιχθέντες Ελιέ Γουαχί (22) και Μίτσι Μπατσουαγί (31), που εξακολουθούν να προσαρμόζονται στο νέο τους περιβάλλον.
Παρά τις προκλήσεις, η Eintracht έχει δείξει σημάδια βελτίωσης αυτή τη σεζόν. Ο Κρέσε χαρακτήρισε τους αγώνες απέναντι σε καταξιωμένες ομάδες ως «ευκαιρίες για απόκτηση εμπειριών», προσθέτοντας: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτής της σεζόν». Ενόψει της αναμέτρησης με τη Λεβερκούζεν, συμβούλεψε τους φιλάθλους να επικεντρωθούν στην πρόοδο της Άιντραχτ, αντί να ασχοληθούν αποκλειστικά με τη μεγάλη μάχη μεταξύ Μπάγερν και Λεβερκούζεν, που αναμένεται να τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα.
Άρθρο του Oliver Trust στο πρακτορείο Xinhua
Μετάφραση στα ελληνικά Χρήστος Καζαντζόγλου