Connect with us

Πολιτισμός

Νέα έκδοση από την Belle Epoque – Αήττητε Παναθηναϊκέ

Η Belle Époque, είναι μια εκδοτική εταιρία που κυκλοφορεί τα ιστορικά βιβλία του Παναθηναϊκού, Ημε σεβασμό στην ιστορία του Παναθηναϊκού παρουσιαζει το παρελθόν ενός από τους ιστορικότερους Συλλόγους στην Ελλάδα.

Το νέο της βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σύντομα και κάποιος μπορεί να κάνει προπαραγγελία από εδώ, μιλάει για το ιστορικό αήττητο πρωτάθλημα που κέρδισε ο Παναθηναϊκός την σεζόν 1963-1964.

Η ανακοίνωση της εκδοτικής:
Εξήντα χρόνια από το Έπος του Μπόμπεκ. Έξι ακριβώς δεκαετίες μετά το θρυλικό αήττητο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, η Εκδοτική Belle Époque κυκλοφορεί ένα συλλεκτικό λεύκωμα, αφιερωμένο στους ανίκητους πρωταθλητές του 1964.
Περισσότερες από 300 σπάνιες φωτογραφίες, άγνωστες ιστορίες, αφηγήσεις πρωταγωνιστών, αδημοσίευτα ντοκουμέντα, πρακτικά διοικητικών συμβουλίων, αποκόμματα εφημερίδων, στατιστικά, συνθέτουν την έκδοση.
Η σειρά λευκωμάτων της «Παναθηναϊκής Εγκυκλοπαίδειας» συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, το βιβλίο επικεντρώνεται σε μια «καταπράσινη» επιτυχία που σημάδεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο και χαράχθηκε για πάντα στην ταυτότητα του Μεγάλου Συλλόγου.
Από την αποχώρηση του σπουδαίου Χάρι Γκέιμ στην πρόσληψη του μυθικού Στιέπαν Μπόμπεκ. Από τη διάλυση του ΠΟΚ και το έντονο παρασκήνιο της εποχής, στο οικοδόμημα της μυθικής ομάδας που δεν γνώρισε ούτε μια ήττα. Από την κανονιά του Παπαεμμανουήλ στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη, έως τη θρυλική κεφαλιά του Πανάκη στο «Καραϊσκάκη» στις 24 Μαΐου 1964. Τότε που η σημαία της 13ης Θύρας προσγειώθηκε στα χέρια του Ζαχαρία Πιτυχούτη και ανέμισε περήφανη στον φαληρικό ουρανό.
Οι καινοτόμες ιδέες του Μπόμπεκ, η εφαρμογή του 4-3-3 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η αρχική αμφισβήτηση από τους δημοσιογράφους και η τελική επικράτηση του φρέσκου και σύγχρονου απέναντι σε κάθε τι παλιό κι αναχρονιστικό, ο τρόπος με τον οποίο το άθλημα άλλαξε μορφή και εξελίχθηκε, αναπτύσσονται στις 144 σελίδες του βιβλίου. Ο αναγνώστης μεταφέρεται νοερά στα γήπεδα του ’60 και παρακολουθεί πώς βήμα-βήμα η σκληράδα και η τραχύτητα του τότε ποδοσφαίρου έδωσαν τη σκυτάλη στη νέα εποχή της τεχνικής και της στρατηγικής.
Το βιβλίο υπογράφει ο Ανδρέας Οικονόμου, συγγραφέας  του λευκώματος «Λεωφόρος» και –μεταξύ άλλων– των βιβλίων «Εβάλαμε Οκτώ» και «Λεωφόρος Ηρώων».
Οι προπαραγγελίες άνοιξαν και οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις τελευταίες μέρες του Απριλίου. Τα 300 πρώτα αντίτυπα αφορούν τη συλλεκτική έκδοση, είναι αριθμημένα και υπογεγραμμένα και περιλαμβάνουν δώρο αφίσα και card postal. Μόνο για τις προπαραγγελίες ισχύει έκπτωση 20%. Για τα συλλεκτικά πακέτα θα τηρηθεί αυστηρά χρονική σειρά προτεραιότητας.

Advertisement

Must See

More in Πολιτισμός