Connect with us

Super League

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, η υπογειοποίηση στην «Αγιά Σοφιά OPAP Arena»

Τα εγκαίνια του υπογειοποιημένου τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – N. Χαλκηδόνας, μία παρέμβαση ιδιαίτερα σημαντική και συνοδευτική του κυρίου έργου, του γηπέδου της ΑΕΚ, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι και ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής.
«Παραδίδουμε ένα έργο το οποίο κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσει το εμβληματικό γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για έργο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 17,7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δημοπρατήθηκε το 2019 από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση και ολοκληρώθηκε συντομότερα από το προβλεπόμενο, ώστε να συμπέσουμε με τις επετειακές εκδηλώσεις των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Πατούλης, απευθυνόμενος, τόσο στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη, όσο και στους λοιπούς παριστάμενους των εγκαινίων.
Του αγιασμού ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρο και τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώγο Πατούλη. Εκ μέρους της αναδόχου Τεχνικής Εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Αλέξανδρος Εξάρχου. Επίσης παρέστησαν, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Δημήτρης Καιρίδης, η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και φορέων, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.
«Συνοδό οδικό έργο νευραλγικής σημασίας και εξίσου σημαντικό με το κύριο, για την αναπτυξιακή, αρμονική λειτουργία της πόλης», χαρακτήρισε ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης την υπογειοποίηση του συγκεκριμένου δρόμου, που διευκολύνει την κυκλοφορία και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στην περιοχή, αλλά και τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.  Τόνισε τη σημασία της υπογειοποίησης για τη λειτουργία του γηπέδου σε συνάρτηση με την πόλη, «χωρίς τη πρόκληση  συγκοινωνιακού φόρτου μη διαχειρίσιμου», διευκρινίζοντας ότι δίπλα στα κύρια έργα, συχνά, εξίσου σημαντικά είναι και τα συνοδά.
Ο υπουργός Α. Γεωργιάδης, κάνοντας αναφορά στην έναρξη του έργου από την προηγούμενη κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή, επισήμανε ότι αυτό υποδηλώνει τη συνέχεια του κράτους και των πολιτικών του, και πως ο ίδιος προσωπικά τιμά όλους όσους συνέβαλαν στο να απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας «αυτό το σπουδαίο έργο». Σημείωσε ότι όλη η υπόλοιπη εξέλιξη του έργου, όπως η τήρηση του χρονοδιαγράμματος, η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση των διαδικασιών που «συχνά κολλούσαν», ολοκληρώθηκε με την αποφασιστική παρέμβαση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Υπενθύμισε επίσης τη συμβολή του υπουργείου Ανάπτυξης «από τις πρώτες μέρες κιόλας της θητείας μας», να ξεπεραστούν οι «αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας» και να μπουν οι υπογραφές που απέμεναν, προκειμένου, όχι μόνο να χρηματοδοτηθεί, αλλά και να ολοκληρωθεί το έργο.
Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του, που επί θητείας του έγινε πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας: «Η υπογειοποίηση θα αποσυμφορήσει μια αρκετά επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή, ενώ θα διευκολύνει και την ομαλή λειτουργία του ιστορικού γηπέδου ‘Αγία Σοφία’ – ένα ακόμα έργο που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο θα δώσει στους φιλάθλους της ΑΕΚ τη χαρά να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην ιστορική της έδρα. Είναι δε αυτονόητο, ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα εξασφαλιστεί η ευχερέστερη πρόσβαση στο γήπεδο, θα δημιουργηθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και θέσεις στάθμευσης, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες τροφοδοσίας του γηπέδου, χωρίς να προκαλείται επιβάρυνση στη ροή της κυκλοφορίας. Μπροστά μας έχουμε μια σύγχρονη υποδομή, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιασμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες οδηγών και πεζών, ενισχύοντας την ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό προς την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου».
Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην κατασκευή του ευρύτερου έργου, ενημέρωσε ότι περιλαμβάνει επίσης την «ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με τη διαμόρφωση ζωνών ήπιας κυκλοφορίας για την απρόσκοπτη πρόσβαση σε οχήματα εξυπηρέτησης και έκτακτης ανάγκης, δημιουργία ευρύχωρων πεζοδρόμων με κυβόλιθους και παρτέρια, καθώς και σύγχρονο φωτισμό αυτοματοποιημένης ρύθμισης, ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία ενέργειας».
Χαρακτήρισε το έργο ως το πλέον εμβληματικό της περιοχής, προσθέτοντας: «Είμαστε περήφανοι, γιατί χρηματοδοτήσαμε και χρηματοδοτούμε συνολικά με περισσότερα από 35 εκ. ευρώ έργα, που αφορούν στη δημιουργία και τον εξοπλισμό του γηπέδου, συνοδά έργα, (υπογειοποίηση Πατριάρχου Κων/νου, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, κ.α.). Η  συνδρομή μας σε αυτό το έργο δεν είναι αποσπασματική, ούτε τυχαία. Αντιθέτως, αποτελεί μέρος του προγραμματικού σχεδιασμού μας να καταστήσουμε την Αττική πρωταθλήτρια Περιφέρεια, με ισχυρά αθλητικά σωματεία, σύγχρονες κι ασφαλείς αθλητικές υποδομές και με τη νέα γενιά να πλημμυρίζει τις υποδομές αυτές».
Κλείνοντας, ο κ Πατούλης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, λέγοντάς πως έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων, η προμήθεια βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, η ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, η διαμόρφωση πεζοδρόμων και ελεύθερων χώρων, η ανακαίνιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και η επισκευή της γέφυρας στην Οδό Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Επιπλέον, τόνισε ότι χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ, σημαντικά έργα και δράσεις πάνω από 13. εκ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Super League