Connect with us

Μηχανοκίνητα

Τα αποκαλυπτήρια της C43

Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo F1 Team Stake.

Αρκετά εντυπωσιακό και σε αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου, η C43 εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας ματιά και έρχεται με στόχο ακόμα καλύτερες επιδόσεις και αποτελέσματα από την περσινή 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το άσπρο χρώμα δεν υπάρχει πλέον και η διχρωμία κόκκινο-μαύρο δίνει πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Τους χρωματισμούς του μονοθεσίου ανέλαβε για ακόμα μια χρονιά το Centro Stile Alfa Romeo, με την εμφάνιση να περιλαμβάνει τις νέες συνεργασίες, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι εκείνη με τη Stake, το νέο ονομαστικό χορηγό της ομάδας.

Σχεδιασμένη από την ομάδα του Jan Monchaux και εφοδιασμένη με τη νέα κινητήρια μονάδα της Ferrari, η C43 είναι μια εξέλιξη του περσυνού, επιτυχημένου μονοθεσίου C42. Οι μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που έφερε η FIA, οδήγησαν στην εφαρμογή αναβαθμισμένων και νέων στοιχείων στη C43, τα οποία υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το νέο μονοθέσιο είναι έτοιμο για το shakedown που είναι προγραμματισμένο για αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι χειμερινές δοκιμές στα τέλη του μήνα στο Μπαχρέιν.

Ο Επικεφαλής της ομάδας, Alessandro Alunni Bravi, δήλωσε αμέσως μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου: «Η δημιουργία ενός μονοθεσίου είναι μια μακρά διαδικασία στην οποία εμπλέκονται όλα τα τμήματα της ομάδας και έτσι η σημερινή παρουσίαση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας. Η επιλογή όλοι οι φίλοι μας να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον κόσμο είναι ένα ελάχιστο δείγμα της εκτίμησής μας για την υποστήριξή τους. Το νέο μας μονοθέσιο είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά αποτελεί μόνο την αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ταπεινότητα και αφοσίωση ώστε να έχουμε την απόδοση που θέλουμε στην πίστα. Όλοι στην ομάδα είναι εστιασμένοι σε αυτό τον σκοπό και είμαι σίγουρος ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.»

Valtteri Bottas, οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake

«Επιτέλους η C43 είναι εδώ και ανυπομονώ να την οδηγήσω στην πίστα. Μου αρέσουν πολύ τα νέα μας χρώματα και πραγματικά την βρίσκω ακαταμάχητη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη χρονιά με την ομάδα και κάναμε σημαντική πρόοδο. Τώρα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι δικαίως μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες και να ξεκινήσει η νέα σαιζόν.»

Zhou Guanyu, οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω την αποκάλυψη της C43 μετά από μήνες σκληρής δουλειάς. Νομίζω πως έχουμε ένα πραγματικά όμορφο μονοθέσιο και ανυπομονώ να το οδηγήσω στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν πριν το ξεκίνημα της σαιζόν. Πέρυσι η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το χρόνο να βελτιωθώ. Οι προσδοκίες για φέτος είναι σαφώς υψηλότερες και θα εφαρμόσω όσα έμαθα πέρυσι στη νέα σαιζόν. Είναι ενθουσιασμένος και έτοιμος να επιτεθώ.»

Théo Pourchaire, αναπληρωματικός οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake

«Αρχικά είναι ευγνώμων που λαμβάνω μέρος για πρώτη φορά στην αποκάλυψη ενός μονοθεσίου της Formula 1. Είναι εξαιρετικό να βλέπεις ότι ο κόπος που απαιτήθηκε απ’ όλους στην ομάδα για τη δημιουργία της C43 φτάνει σε ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και ανυπομονώ να δω την C43 στην πίστα σε μερικές ημέρες. Νιώθω μέρος μιας μεγάλης οικογένειας και είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι καλύτερο ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.»

Advertisement

Must See

More in Μηχανοκίνητα