Connect with us

Σπορ

Τα φετινά βραβεία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος όπως και κάθε χρόνο διοργάνωσε τα βραβεία του για ν τιμήσει των κορυφαίο αθλητή και αθλήτρια ενώ έδωσε και τα βραβεία ήθους και προσφοράς. Η εκδήλωση έγινε στον ιστορικό «Τάφο του Ινδού.»

Η Ανακοίνωση:
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοίνωσε και φέτος τον κορυφαίο αθλητή και αθλήτρια ενώ έδωσε και τα βραβεία ήθους και προσφοράς.

Στο απόγειο της χτεσινής βραδιάς της ετήσιας εκδήλωσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έγινε και η απονομή των βραβείων του Συλλόγου.

Ο ετήσιος πλέον πράσινος θεσμός ξεκίνησε με μια ειδική βράβευση αυτή του πυγμάχου Θοδωρή Ριτζάκη που θα κρεμάσει τα γάντια του σε λίγους μήνες και ο Σύλλογος του έδωσε τιμητική πλακέτα δια χειρός Ρούλη Αγραπιδάκη.

Ο Θοδωρής Ριτζάκης είπε «Στον Παναθηναϊκό είμαι μια ντουζίνα χρόνια  ωστόσο είμαι διπλά χαρούμενος γιατί δεν ήταν μόνο η ποσότητα των χρόνων αλλά και η ποιότητα»

Ο Ρούλης Αγραπιδάκης αρκέστηκε να πει « Η χαρά μου είναι πάντα τεράστια όταν βραβεύω σπουδαίους αθλητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον Σύλλογο».

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή κατέκτησε φέτος ο Κριστιάν Γκολομέεβ με την σπουδαία επιτυχία του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στο Οτοπένι.

Ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα 4Χ50 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας και έγραψε ιστορία.

Σε δήλωση του ο Γκολομέεβ είπε «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό το βραβείο, είναι τιμή μου σημαίναι πολλά για μένα και σίγουρα θα μου δώσει τη δύναμη να κάνω και άλλα πράγματα».

Τη βράβευση του έκανε το μέλος του Δ.Σ. Σωτήρης Νίκας που φώναξε «Ζήτω ο Παναθηναϊκός μας, με τέτοιους αθλητές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Το βραβείο καλύτερης αθλήτριας πήρε η Άννα Ντουντουνάκη δια χειρός του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου κ. Βασίλη Παυλόπουλου.

Η Ντουντουνάκη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στα 50μ. πεταλούδα είπε «Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε απόψε και η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού με έχει αγκαλιάσει και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την στήριξη».

Ο κ. Βασίλης Παυλόπουλος «Νιώθω υπερηφάνεια που αθλήτριες του επιπέδου της Άννας Ντουντουνάκη είναι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω να πω πολλά γιατί οι παράγοντες πρέπει να σιωπούν μπροστά στους αθλητές και τις αθλήτριες. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όλα τα τμήματα».

Επιπλέον κατόπιν βραβεύτηκε η Αθηνά Παπαφωτίου για το βραβείο ήθους και την πολύπλευρη κοινωνικής της προσφορά.

Η Παπαφωτίου υπογράμμισε «Είναι ιδιαίτερη τιμή αυτό το βραβείο για μένα. Νομίζω ότι όση αξία παίρνουμε ως αθλήτριες που αγωνιζόμαστε στον Παναθηναϊκό άλλο τόσο πρέπει να σταθούμε και να ανταποδώσουμε.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει τα ιδεώδη που πρεσβεύει και τις αξίες. Όσο χρονικά είμαστε στο φως της δημοσιότητας  ως αθλήτριες έχουμε χρέος και τιμή να υπερασπιστούμε όλα αυτά ιδεώδη και να διαμορφώσουμε το αποτύπωμα που θέλουμε να έχει ο αθλητισμός στην κοινωνία.

Η προσπάθεια αυτή που έκανα ξεκίνησε μέσω του αθλητισμού και αυτός ήταν ο στόχος ότι έχω πάρει από τον αθλητισμό να το γυρίσω κατά κάποιο τρόπο σε όσους το έχουν ανάγκη και δεν είχε τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς».

Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. κ. Παναγιώτης Μαλακατές που είπε «Η Αθηνά είναι ένα διαμάντι στον Παναθηναϊκό. Είναι μια αθλήτρια με ήθος και αξίες. Η Αθηνά έχει τεράστια προσφορά και στο αγωνιστικό κομμάτι και από όταν ήρθε ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους».

Τέλος,  το βραβείο προσφοράς στον Σύλλογο δόθηκε φέτος στον Γιώργο Καραγκούνη δια χειρός του κ. Δημήτρη Βρανόπουλου.

Ο «Κάρα» εμφανώς συγκινημένος είπε «Χαίρομαι που είμαι εδώ και βλέπω όλοι οι αθλητές έχουν τόσο ήθος όσο έχει αυτός ο Σύλλογος που πρεσβεύουν.

Πραγματικά ο Σύλλογος είναι πολύ μεγάλος και στο ποδόσφαιρο που είμαι εγώ αλλά και σε όλα τα σπορ. Η διοίκηση είναι δίπλα σας για να σας λύσει όλα τα προβλήματα. Εύχομαι να γίνει και το καινούριο σπίτι πολύ γρήγορα έτσι ώστε όλοι οι αθλητές και αθλήτριες να έχουν ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις και να κάνουν μεγάλα πράγματα. Να ακολουθήσετε τα όνειρα σας».

Ο Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. κ. Δημήτρης Βρανόπουλος «Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Καραγκούνη που παραμένει δίπλα στον Σύλλογο και ελπίζω να συνεχίσουμε να τον βλέπουμε»

Πηγή: Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος
Φωτογραφίες από V. Stolis

Advertisement

Must See

More in Σπορ