Connect with us

Premier League

Άδεια της Premier League στους Μουσουλμάνους να τηρήσουν το Ραμαζάνι εν μέσω αγώνα

Οι σύνδεσμοι διαιτητών της Αγγλίας εξέδωσαν οδηγίες προς τους διαιτητές που «σφυρίζουν» σε αγώνες της Premier League και της English Football League για να διακόπτουν τα παιχνίδια, προκειμένου οι Μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές (και διαιτητές) να μπορούν να ακολουθήσουν τη νηστεία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, όπως αναφέρει σήμερα το Sky Sports. Οι διαιτητές και οι βοηθοί πήραν τις σχετικές οδηγίες, προκειμένου οι παίκτες να καταναλώνουν μετά τη δύση του ηλίου υγρά, ενεργειακά τζελ ή συμπληρώματα στην άκρη του αγωνιστικού χώρου, ενώ υπάρχει διακοπή στο παιχνίδι. Το Ραμαζάνι αρχίζει αύριο (22/3) και διαρκεί έναν μήνα. Μάλιστα, οι διαιτητές ενθαρρύνονται να εντοπίζουν πριν από την έναρξη του αγώνα τους παίκτες, οι οποίοι νηστεύουν, και να συμφωνούν μια εκτιμώμενη ώρα για τη διακοπή του παιχνιδιού.

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ο μέσος της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ, και ο ακραίος της Μάντσεστερ Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ, συμπεριλαμβάνονται στους παίκτες που αναμένεται να απέχουν από το φαγητό και το ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2021, στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας, ο διαιτητής Γκρέιαμ Σκοτ, διέκοψε το παιχνίδι με τη συμπλήρωση μιάς ώρας αγώνα, προκειμένου ο σέντερ μπακ των «αλεπούδων», Γουέσλεϊ Φοφανά, και ο αμυντικός των «αετών», Σικού Κουγιατέ, να «σπάσουν» τη νηστεία τους με λίγο νερό και ενεργειακά τζελ. Σε εκείνο το σημείο η μπάλα είχε βγει άουτ, αλλά, για το σκοπό αυτό, ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας, Βιθέντε Γκουάιτα, καθυστέρησε να εκτελέσει το ελεύθερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Premier League