Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Άρθρο του Deutsche Welle για την αποτυχια της Γερμανίας στα γήπεδα του Κατάρ.

Άρθρο του Deutsche Welle για την αποτυχια της Γερμανίας στα γήπεδα του Κατάρ.

«Αποτυχία στο Κατάρ – και όχι μόνο» είναι ο τίτλος στο σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης υποστηρίζει ότι «η αποτυχία δεν είναι συμπτωματική, έχει τη λογική της» και ότι χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις, καθώς πλησιάζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2024, που διεξάγεται στη Γερμανία: «Οι συζητήσεις δεν μπορεί παρά να επεκταθούν και στον ομοσπονδιακό προπονητή (Χάνσι) Φλικ. Όχι μόνο για τις λανθασμένες αποφάσεις του στην επιλογή παικτών και το στήσιμο της ομάδας. Ένας από τους προκατόχους του, ο Ρούντι Φέλερ, είχε παραιτηθεί μετά τον αποκλεισμό στη φάση των ομίλων, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, παρότι δύο χρόνια πριν είχε οδηγήσει την Εθνική στον τελικό του Μουντιάλ. Είχε αντιληφθεί ο Φέλερ ότι μετά από μία τέτοια απογοήτευση δεν θα μπορούσε να εμπνεύσει τον απαραίτητο ενθουσιασμό στον δρόμο για το Μουντιάλ του 2006. Το ίδιο ερώτημα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν ο Φλικ και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB)».

Η Süddeutsche Zeitung ασκεί κριτική σε μεμονωμένους παίκτες, αλλά και στον προπονητή Χάνσι Φλικ: «Ο Κίμιχ επωμίζεται υπερβολική ευθύνη και επειδή το γνωρίζει αυτό, επωμίζεται ακόμη περισσότερη. Ο Γκνάμπρι και ο Σανέ είναι καλλιτέχνες, τη μία βρίσκεται σε καλή μέρα ο ένας, την άλλη ο άλλος, και ο Σύλε έχει ικανότητες, αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσει ηγετικό ρόλο. Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Χάνσι Φλικ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει λύση. Το πρόβλημα με την ομάδα του Φλικ είναι ότι δεν είναι μία ομάδα 90 λεπτών. Μπορεί να κάνει πάρα πολλά, αλλά μόνο για περιορισμένο διάστημα στον αγώνα. Μετά επανέρχεται σε φάση υπνηλίας, όλο και κάποιος χαλαρώνει και στο τέλος εκπλήσσονται όλοι, πώς χάθηκε ένα τόσο καλό παιχνίδι…»

Ο διευθυντής του αθλητικού περιοδικού Kicker, Καρλ Χάιντς Βιλντ, αναφέρει στο σχόλιό του, μεταξύ άλλων: «Κάθε κλήση στην Εθνική, κάθε επιλογή πρέπει να επανεξεταστεί, ακόμη και στο τέρμα, όπου ο Μάνουελ Νόιερ ήταν αδιαμφισβήτητο Νο 1. Ο αρχηγός θέλει να συνεχίσει. Παρακαλώ, ευχαρίστως, εξακολουθεί να μην υπάρχει καλύτερος τερματοφύλακας στη Γερμανία. Αλλά ακόμη και γι αυτή τη θέση θα πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2024. (…) Μετά από ένα καλό ξεκίνημα, η τεράστια απογοήτευση στο Μουντιάλ του 2022 και τα όσα αντιφατικά είχαν προηγηθεί σταμάτησαν την προσπάθεια για επάνοδο στην κορυφή, που είχε αρχίσει τον Αύγουστο του 2021. Τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες συνθέτουν έναν μάλλον μετριοπαθή απολογισμό».

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο