Connect with us

Κοινωνία

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Η νοτιοδυτική ροή της ατμόσφαιρας στην στάθμη των 500 hPa  , αλλά και στις κατώτερες στάθμες θα  διατηρήσουν θερμοκρασιακά ήπιο τον καιρό, με επικράτηση ΝΔ ανέμων στη χώρα μας , αλλά με πρόσκαιρα έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στα Βορειοδυτικά . Μέρος της κακοκαιρίας με την ονομασία “Bogdan” που έδωσε η Ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα κινηθεί ανατολικά και θα μας επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

Όπως αναφέρεται στο έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και ακολούθως η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις  προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά προβλέπονται πάνω από 50mm βροχής καθʼ όλη τη διάρκεια της Τρίτης στις παραπάνω περιοχές που θα επηρεαστούν, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που μας δείχνουν ακόμη και για πάνω από 100mm βροχής  δίνοντας μας πορτοκαλί συναγερμό.

Τις επόμενες ημέρες οι έντονες βροχές θα σταματήσουν και θα έχουμε φαινόμενα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τον κλασικό καιρό του “Π” Λόγω του ΝΔ ρεύματος αυτός ο καιρός στη “μετεωρολογική αργκό” λέγεται καιρός του “Π”, καθώς επηρεάζονται τα δυτικά τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο , μια περιοχή μου μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα “Π”.

Σημειώνεται ότι με αυτόν τον τύπο του καιρού διατηρούνται οι θερμοκρασίες σε πολύ καλά επίπεδα , ενώ προς το τέλος αυτής της εβδομάδος οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας τείνουν να ξεπεράσουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία