Connect with us

Κοινωνία

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ

Διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα από την περιοχή της Νότιας Ιταλίας κινούνται ανατολικά νοτιοανατολικά και δημιουργούν επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας, από τη νύχτα σήμερα έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και τη νότια Ελλάδα όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ).

Από σήμερα τη νύχτα μέχρι αύριο το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Κατά τα άλλα αύριο Παρασκευή τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας (Μαγνησία- Πήλιο) και στην κεντρική Στερεά (περισσότερο Φθιώτιδα).

Το Σάββατο θα επηρεαστούν οι δυτικές και νότιες Κυκλάδες και η Κρήτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα) αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία