Connect with us

Euroleague

«Έμφραγμα» σε νεκρό χρόνο ο Ολυμπιακός

Με ένα… αμφιλεγόμενο φάουλ του Φιλίπ Πετρούσεβ στον Τζαμπάρι Πάρκερ σε προσπάθεια για τρεις στην εκπνοή της παράτασης, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-80 από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, μετά από 2/3 βολές του Αμερικανού και είδε τους Καταλανούς να παίρνουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας και να προηγούνται με 2-1. Ένας αγώνας… θρίλερ, με δύο πανάξιους και ισοδύναμους αντίπαλους, κρίθηκε υπέρ των Καταλανών στο έξτρα πεντάλεπτο κι ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη στην κανονική διάρκεια, αφού είχε προηγηθεί με 69-63, αλλά δέχτηκε άμεσα δύο σερί τρίποντα από τον Άλεξ Αμπρίνες (71-71). Ουίλιαμς-Γκος και Ουόκαπ αστόχησαν σε τρίποντα για να πάει το ματς στην παράταση και στο τέλος αυτής, ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο στα 9΄΄ και ο ίδιος έκανε φάουλ στον Σατοράνσκι στα 3΄΄ για ν’ ακολουθήσει το χειρότερο και καταδικαστικό -όπως αποδείχτηκε- φινάλε, για την ομάδα του Πειραιά.

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει νίκη πάση θυσία τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 19:45) στον 4ο αγώνα της σειράς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να ξαναταξιδέψει στη Βαρκελώνη.

Ο Φιλίπ Πετρούσεβ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ… έγινε εν τέλει ο… μοιραίος λόγω του φάουλ στον Τζαμπάρι Πάρκερ στο τέλος. Ο Μόουζες Ράιτ τον ακολούθησε σε απόδοση, με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Ουόκαπ είχε 10 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ στο μηδέν, με 0/5 τρίποντα έμεινε ο Κέινααν. Δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τρίτο διαδοχικό ματς, Κώστας Παπανικολάου.

Η μαχητική Μπαρτσελόνα πήρε 16 πόντους από τον Τσέχο σέντερ Γιαν Βέσελι, ο παίκτης που έκρινε τον νικητή, Τζαμπάρι Πάρκερ είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από 13 πόντους πρόσθεσαν για τους Καταλανούς οι Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Τόμας Σατοράνσκι.

Στο ΣΕΦ, ήταν απόψε και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

 

Τα δεκάλεπτα:  13-13, 37-32, 51-57, 71-71 (κ.α.), 80-82 (παρ.)

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντιφαλά (Γαλλία), Νέντοβιτς (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 10 (2), Ουίλιαμς-Γκος 9, Ράιτ 16, Κέινααν, Λαρεντζάκης 3 (1), Φαλ 8, Πίτερς 8 (2), Πετρούσεβ 18 (1), Σίκμα, ΜακΚίσικ 8 (1)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρότζερ Γκριμάου): Ντα Σίλβα 2, Βέσελι 16, Μπριθουέλα 2, Ρούμπιο, Κάλινιτς 5 (1), Σατοράνσκι 13 (3), Ερνανγκόμεθ 13, Λαπροβίτολα 12 (2), Αμπρίνες 6 (2), Πάρκερ 13 (3), Γιοκουμπάιτις

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Euroleague