Connect with us

Κοινωνία

Έως τς 31 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες

Η 31η Δεκεμβρίου 2922 είναι η τελευταία μέρα που οι πολυμελείς οικογένειες θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς», προκειμένου να λάβουν δωρεάν έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ!

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η νέα πρωτοβουλία εταιρικής ευθύνης της HELLENiQ ENERGY «Κύμα ζεστασιάς» υλοποιείται πανελλαδικά με γοργούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια στήριξης των συμπολιτών μας που πλήττονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, εξαιτίας του ενεργειακά επιβαρυμένου οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος «Κύμα ζεστασιάς», η εταιρεία αναλαμβάνει να προσφέρει έως 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, επιδιώκοντας να παρέχει ένα ζεστό σπίτι για όλους τις φετινές γιορτές.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από τις θυγατρικές εταιρείες της HELLENiQ ENERGY, ΕΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ήδη, χιλιάδες οικογένειες έχουν υποβάλλει την αίτησή τους μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της HELLENiQ ENERGY https://zestasia.helleniq.gr/ , ενώ για μεγάλος μέρος δικαιούχων έχει ολοκληρωθεί και η παράδοση στη φορολογική τους κατοικία ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει ο Όμιλος. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσφατες περιπτώσεις παράδοσης πετρελαίου σε πολύτεκνες οικογένειες στη Γαύδο και στην Κάλυμνο, οι οποίες παρέλαβαν στα σπίτια τους το δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης, παρότι ο Όμιλος δεν διέθετε καν πρατήριο στα νησιά αυτά.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης στη φορολογική τους κατοικία. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί – σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής – τα οποία, ωστόσο, έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500 Euro, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 Euro για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ιδιαίτερα απλή. Οι χρήστες της πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr/ μπορούν με την αναγραφή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και του Αριθμού Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, να συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY.

Περισσότερες πληροφορίες, όροι, προϋποθέσεις και υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες, στο https://zestasia.helleniq.gr/

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία