Connect with us

Πολιτική

Αλλάζουν χέρια οι Δήμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μεγάλες ανατροπές επιφύλασσαν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του β’ γύρου.

Αλλαγή σκυτάλης πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης ενώ στα ίδια χέρια παρέμεινε ο Δήμος Πατρέων. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι επικράτησαν στις 4 από τις 6 περιφέρειες.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία διεκδικούσε έξι Περιφέρειες έχασε τελικά τις πέντε καθώς και τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας. «Σίγουρα δεν ήταν μία ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων, βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μία αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χ. Δούκας: Σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα
Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει, σήμερα η Αθήνα νίκησε, η πόλη αλλάζει σελίδα, τόνισε ο Χάρης Δούκας.

«Θα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία αυτά τα οποία είπαμε να τα κάνουμε πράξη, θα προσπαθήσουμε πάρα πολύ και θα το καταφέρουμε. Οι πολίτες πίστεψαν στο ακατόρθωτο, είδαν ότι τελικά μπορεί να αλλάξει αυτή η πόλη, το πίστεψαν και έγινε πράξη» πρόσθεσε ακόμα μεταξύ άλλων.

Κ. Μπακογιάννης: Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα
Ο Κώστας Μπακογιάννης συνεχάρη νωρίτερα τον Χάρη Δούκα για τη νίκη του. Όπως είπε «επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη του νίκη. Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει αποκλειστικά εμένα».

«Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα και για να τον διαβεβαιώσω ότι η ομάδα μου και εγώ είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση» είπε ακόμα ο κ. Μπακογιάννης.

Ευχαρίστησε όλη την ομάδα του και μίλησε για έναν καταπληκτικό αγώνα. «Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα», τόνισε.

Τα ηνία του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Στέλιος Αγγελούδης o οποίος από την αρχή των καταμετρήσεων διατηρούσε ισχυρό προβάδισμα έναντι του κ. Ζέρβα.

Ο κ. Αγγελούδης έφτασε στο εκλογικό του κέντρο, στην οδό Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν μέσω έντονων πανηγυρισμών και χειροκροτημάτων.

«Η πόλη μας μίλησε, οι πολίτες μίλησαν (…) Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλοι μαζί» ανέφερε ο κ. Αγγελούδης.

Advertisement

Must See

More in Πολιτική