Connect with us

Σπορ

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σχετικά με τη σκοποβολή

Το τμήμα Σκοποβολής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της σκοποβολής.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος τοποθετείται σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο της σκοποβολής.

Σχετικά με τις ενέργειες της ΣΚΟΕ, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

1.- Την Μ.Τρίτη, 11/4/2023 ήταν προγραμματισμένος ο Πανελλήνιος αγώνας «3×20 Ομαδικό ΝΑ», αναρτημένος επίσημα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. Η ΣΚΟΕ με επίσημο έγγραφο της, αναρτημένο στο site της (6/4/2023), γνωστοποίησε τις θυρίδες αθλητών των τεσσάρων (4) ομάδων που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Τελικά και όλως αιφνιδίως, η Ομοσπονδία ματαίωσε τον παραπάνω αγώνα, με την πρωτοφανή δικαιολογία της μη απαρτίας όλων των ομάδων (συμμετείχαν οι 3  από τις 4 δηλωθείσες ομάδες) και έτσι υποχρεωθήκαμε να της αποστείλουμε την από 11/4/2023 επιστολή μας για σχετικές διευκρινίσεις χωρίς όμως να έχουμε λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση.

2.- Την Κυριακή, 23/4/2023, ήταν προγραμματισμένος ο Πανελλήνιος αγώνας «Αεροβόλου Πιστολιού NΓ Ομαδικό», αναρτημένος επίσημα στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας. Η ΣΚΟΕ με επίσημο έγγραφο, αναρτημένο στο site της (19/4/2023), γνωστοποίησε τις θυρίδες αθλητών των τεσσάρων (4) ομάδων που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Αυτή τη φορά, ο αγώνας διεξήχθη κανονικά, μολονότι συμμετείχαν οι 3 από τις 4 δηλωθείσες ομάδες (χωρίς δηλαδή να υπάρχει απαρτία).

Επιπλέον, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ενημερωθήκαμε, προφορικά, από στελέχη της ομοσπονδίας ότι οι Σύλλογοι (και κατ΄επέκταση οι αθλητές) δεν θα βραβευθούν, ούτε θα υπάρξει οποιαδήποτε αναγνώριση Πανελληνίου Τίτλου, λόγω μη απαρτίας των ομάδων (συμμετείχαν μόνο οι 3 από τις 4 δηλωθείσες ομάδες).

3.- Σύμφωνα με την υπ ́αριθμ. 3145/20-03-23 εγκύκλιο της ομοσπονδίας με θέμα «Προκήρυξη ΑγώνωνΣταθερού Στόχου 2023» στις Ειδικές διατάξεις, παράγραφος 8, προϋπόθεση για τη διοργάνωση του ομαδικού κάθε αγωνίσματος είναι η αριθμητική συμμετοχή των Σωματείων – ομάδων, που προκύπτει από τις δηλώσεις συμμετοχής, να εξασφαλίζει βραβεύσεις σύμφωνα με την εγκύκλιο ΕΣΣ/ΣΚΟΕ 2023 Νο.4.

4.- Κατόπιν των ανωτέρω θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

  • Πώς είναι δυνατόν να ακυρώθηκε ο πρώτος αναφερόμενος αγώνας (3×20 Ομαδικό ΝΑ) την 11/4/2023, τάχα, λόγω μη απαρτίας των ομάδων, ενώ ο δεύτερος αγώνας (Αεροβόλο Πιστόλι NΓ Ομαδικό) την 23/4/202  διεξήχθη κανονικά χωρίς απαρτία των ομάδων και χωρίς να τεθεί θέμα ακύρωσης αυτού.
  • Για ποιο λόγο δεν βραβεύθηκαν τις 3 ομάδες στο δεύτερο αγώνα της 23/4/2023, στερώντας έτσι τη διάκριση στους Συλλόγους και τους αθλητές τους.
  • Ποιος τελικά είναι αυτός που αποφασίζει και με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις;
  • Υπήρξε κάποια ακύρωση από τις ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή και αν ναι πότε και με ποιο τρόπο έλαβε γνώση η ομοσπονδία;
  • Τι ενέργειες έκανε η ομοσπονδία για την επίσημη ενημέρωση των εμπλεκόμενων ομάδων – σωματείων;
  • Τι απόφαση τελικά έχει παρθεί σχετικά με τις βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. με λύπη εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη συμπεριφορά της ΣΚΟΕ απέναντι στους αθλητές και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προασπίζοντας τα συμφέροντα του Ομίλου και των αθλητών του.

Είναι απορίας άξιο, αν τα παραπάνω γεγονότα, είναι σε γνώση της ΓΓΑ και του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Advertisement

Must See

More in Σπορ