Connect with us

Πολιτική

Αντώνης Βουλγαρέλης: «Η Αθήνα συνεχώς εξελίσσεται, μαθαίνει και αλλάζει»

Ο Αντώνης Βουλγαρέλης, είναι ένας νέος άνθρωπος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, και στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές κατεβαίνει με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, “Αθήνα Ψηλά”. Ζει στο κέντρο και αφουγκράζεται τους ρυθμούς της πρωτεύουσας που συνεχώς εξελίσσεται, φωνάζει και δεν κοιμάται ποτέ.

Χρήστος Καζαντζόγλου: Ποιος είναι ο Αντώνης Βουλγαρέλης και γιατί κατεβαίνει για δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα?

Αντώνης Βουλγαρέλης: Είμαι γέννημα θρέμμα Αθηναίος, έχω γεννηθεί στην Αθήνα με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, μεγάλωσα στα Πατήσια. Πήγαινα στο 8ο Λύκειο, ένα ιστορικό λύκειο, ουσιαστικά η ενασχόληση μου με την πολιτική πάει πολύ πίσω. Τώρα πλέον μπαίνω μπροστά για να βοηθήσω την περιοχή μου, το 6ο διαμέρισμα και να μπορέσω να βάλω ένα λιθαράκι ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στο διαμέρισμα σε ό,τι αφορά και την ασφάλεια και την καθαριότητα και πολλά ακόμα που έχουμε μπροστά μας.

ΧΚ: Κατεβαίνετε με τον συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη στην 6η Δημοτική Κοινότητα. Γιατί επιλέξατε αυτόν τον συνδυασμό?

ΑΒ: Γιατί θεωρώ ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει επιτελέσει έργο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η πρώτη τετραετία, η πρώτη δημαρχιακή θητεία απέδωσε έργο, μετρήσιμο έργο, όχι κάτι που απλά μένει στα χαρτιά: φτιάξαμε και παιδικές χαρές, φτιάξαμε και πεζοδρομήσεις και ασφαλτοστρώσεις, καταφέραμε να επιστρέψουμε ένα 5% τελών πίσω στους κατοίκους των Αθηνών, βάλαμε 43,000 LED, φωτίσαμε την πόλη και φυσικά έχουν γίνει παρά πολλά έργα. Ίσως να χάσαμε κάποια στιγμή τον βηματισμό, αναφέρομαι στο κομμάτι της Πανεπιστημίου, είναι κάτι που το διορθώσαμε άμεσα και προχωράμε όπου χρειάζεται σε έργα ουσιαστικά μέσα στον αστικό ιστό.

ΧΚ: Θεωρείτε ότι τα έργα – αλλά και τα λάθη φυσικά – θα δώσουν την πρωτιά ξανά στον Κώστα Μπακογιάννη? Τον τελευταίο χρόνο είχαμε αρκετά παράπονα για την επέκταση του μετρό στην πλατεία Κολωνακίου και στην πλατεία Εξαρχείων, ειδικά στο θέμα της κοπής των δέντρων, θεωρείτε ότι αυτές οι αντιδράσεις θα αλλάξουν μετά τη λειτουργία του?

ΑΒ: Ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Δεν θα δημιουργήσουν εκτιμώ κάποιο πρόβλημα, όλα αυτά είναι θέμα υποδομής. Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Αθήνας – όπως αφήνουν να εννοηθεί κάποιες μειοψηφίες – δεν καταστρέφει το πράσινο, ίσα – ίσα και στο πάρκο Κλωναρίδη, στο πάρκο Δρακοπούλου, έγιναν πάρκα, διατηρήσαμε τα πράσινο και ουσιαστικά αξιοποιήσαμε τα πάρκα που είχαν γίνει γκέτο από κάποιες μειοψηφίες. 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και τη νέα τετραετία, δίνουμε πολλή έμφαση και στο πράσινο και στα πάρκα τσέπης αν έχετε δει, με την συμβουλή του ιδιωτικού τομέα, όπου είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας συμβάλλει στο κομμάτι των πάρκων με τα πάρκα τσέπης και ουσιαστικά θέλουμε να δώσουμε με τα σιντριβάνια φυσικά, τα οποία ανακατασκευάσαμε, έχουν να κάνουν και με την γενικότερη κλιματική αλλαγή όχι μόνο για λόγους εμφάνισης, ούτως ώστε να δροσίσουν το κέντρο. Όλα αυτά τα έργα υποδομής δίνουν προστιθέμενη αξία, οι μειοψηφίες πάντα θα υπάρχουν.

Ο Χρήστος Καζαντζόγλου με τον Αντώνη Βουλγαρέλη

ΧΚ: Τι θα θέλατε να δείτε να αλλάζει στην Αθήνα? Η πρωτεύουσα είναι ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός, ο οποίος πολλοί λένε ότι σταδιακά χάνει την ταυτότητα του.

ΑΒ: Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι του Airbnb σίγουρα είναι ένα κομμάτι που το βλέπουμε και το έχουμε συζητήσει και θα πρέπει σε ένα βαθμό να περιοριστεί, είναι κάτι που είμαστε σε εγρήγορση σε αυτό. Το καλοκαίρι η Αθήνα συγκεντρώνει γύρω στα 5-6 εκατομμύρια τουρίστες, αυτό δίνει και προστιθέμενη αξία στην οικονομία της Αθήνας που πιστεύουμε παρά πολύ ότι με τον τουρισμό και την ανάπτυξη θα φέρει δουλειές στους Αθηναίους, αλλά και θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν που λέγεται Αθήνα. Σίγουρα όμως, σε καμία περίπτωση δεν χάνει την εικόνα της, την μεγάλη της εικόνα, που είναι η πρωτεύουσα που συνεχώς εξελίσσεται και μαθαίνει και αλλάζει. Αυτό που θα ήθελα για το αρχικό σας ερώτημα σε ό,τι αφορά το τι θα ήθελα δω να αλλάζει στην Αθήνα, σίγουρα πολλά θέματα υποδομής, ασφάλειας στις γειτονιές, τουλάχιστον στο 6ο διαμέρισμα, εγώ θέτω ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια στις γειτονιές, είναι πολύπαθες περιοχές το κέντρο της Αθήνας.  Εκεί θέλω να εστιάσω και φυσικά να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής ασφαλτοστρώσεων σε όλο το δίκτυο και να φθάσουμε σε κάθε στενό.

ΧΚ: Ένας από τους υποψηφίους, είναι και ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης με τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Αθηναίοι». Ο Δήμος αποφάσισε ομόφωνα να μην του δώσει χώρο για εκλογικά περίπτερα και δωρεάν διαφήμιση, αυτό πιστεύετε ότι δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα τον βοηθήσει πιο πολύ?

ΑΒ: Ένα πολύ καλό ερώτημα, γιατί είναι κάποια ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν. Όπως είπε και ο κος Μπακογιάννης, το μαύρο δεν ταιριάζει στην Αθήνα, για αυτό τον λόγο οι άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν κανέναν χώρο γενικότερα στην Δημοκρατία μας, πόσο μάλλον να διεκδικούν δημόσια αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θεωρώ, ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και οι υπόλοιπες παρατάξεις και η «Αθήνα Ψηλά» υπερψήφισαν την πρόταση του κου Μπακογιάννη και αυτό είναι σε μια σωστή κατεύθυνση ώστε να περιορίσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα να διεκδικήσουν δημόσια αξιώματα. Και στο δεύτερο σας ερώτημα, δεν θεωρώ ότι αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ γιατί ο κόσμος βλέπει, κρίνει, αξιολογεί και πιστεύω ότι είμαστε αυτή την στιγμή  στην σωστή πλευρά της ιστορίας μαζί με τον Δήμαρχο.

ΧΚ: Στον Δήμο κατεβαίνουν συνολικά 9 συνδυασμοί, θεωρείτε ότι είναι πολλοί? Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας (ΚΚΕ) με επικεφαλής των Νίκο Σοφιανό – Ο συνδυασμός του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος αποτελεί συνεργασία 3 ξεχωριστών δημοτικών σχημάτων με επικεφαλής τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη – Ο συνδυασμός Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) με επικεφαλής Κώστα Ζαχαριάδη – Ο συνδυασμός Αθήνα ΤΩΡΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Χάρη Δούκα (Οικολόγοι) – Ο συνδυασμός Η Αθήνα μας με επικεφαλής την διδάκτορα Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle Ελένη Παπαδόπουλου – Ο συνδυασμός Όραμα για την Αθήνα με επικεφαλής των Στράτο Σεϊτανίδη και ο συνδυασμός Αθήνα της Ζωής μας του καθήγητη Δημήτρης Ζιούβα). Θεωρείτε ότι θα μπορέσει ο συνδυασμος του κου Μπακογιάννη να μπορέσει να κερδίσει?

ΑΒ: Είναι πολλοί συνδυασμοί και αυτό ενισχύει την Δημοκρατία, ενισχύει παρά πολύ την δημοκρατική διαδικασία, ούτως ώστε να υπάρχουν και προτάσεις από τους υπόλοιπους συνδυασμούς, Είναι πολύ σημαντικό να αξιολογούμε και να βλέπουμε τις προτάσεις.  Θεωρώ, ότι δεν επηρεάζει όπως σας είπα στην αρχή της συζήτησής μας, αυτό που μετράει και το οποίο είναι χειροπιαστό και όχι μόνο στη θεωρία είναι το κομμάτι που έχουμε κάνει στο έργο για αυτό και το μότο είναι «Το έργο μας ενώνει – Κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά». Το έργο είναι αυτό που μας ενώνει, θεωρώ ότι όποιες προτάσεις υπάρχουν και είναι στην σωστή κατεύθυνση σίγουρα, αλλά, το έργο του Κώστα Μπακογιάννη είναι αυτό το οποίο θα δώσει και τη νίκη στο συνδυασμό.

ΧΚ: Αυτό που έχω παρατηρήσει από την κα. Ελένη Παπαδόπουλου και τον συνδυασμό «Όραμα για την Αθήνα» μιλάει πιο πολύ για τις γειτονιές που έχουν γκετοποιηθεί, αυτό ο κος Κωστας Μπακογιάννης πώς το αντιλαμβάνεται?

ΑΒ: Αυτό σας ανέφερα και για το κομμάτι της ασφαλείας, που είναι περιοχές από την Πλατεία Αττικής, την Πλατεία Βικτωρίας, Άγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη, που είναι πολύπαθες γειτονιές, για αυτό και σας είπα προηγουμένως ότι βάζω ως θέμα και ως μείζον ζήτημα το θέμα της ασφαλείας. Το θέμα της ασφαλείας είναι κυρίαρχο και μάλιστα από προχθές που έγινε η παρουσίαση του προγράμματος είπαμε ότι θα ενισχύσουμε αυτές τις γειτονιές με επιπλέον αστυνόμευση ούτως ώστε να υπάρχει ο αστυνομικός της γειτονιάς για να περιορίσουμε φαινόμενα τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στις γειτονιές μας και την γκετοποίηση, υπάρχει στον απολογισμό του έργου μας.

Ο Χρήστος Καζαντζόγλου με τον Αντώνη Βουλγαρέλη

ΧΚ: Τελευταία ερώτηση, συνήθως είναι ελεύθερη, στην Ελλάδα σε αυτές τις εκλογές κατεβαίνει το 2% του πληθυσμού, γιατί κάποιος να ψηφίσει τον Αντώνη?

ΑΒ: Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει σε αυτές τις γειτονιές, έχω δει από κοντά όλα τα προβλήματα – και το κομμάτι της γκετοποίησης – και το κομμάτι του αποκλεισμού – και το κομμάτι της ασφαλείας – και θεωρώ ότι  πλέον κατεβαίνω ενεργά, είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το τι κάνω, είχα μια ενασχόληση πολιτικά αλλά όχι τόσο ενεργά και ως νέος άνθρωπος, θεωρώ ότι επειδή ξέρω τα προβλήματα από πρώτο χέρι, έχω και τις λύσεις, τόσο στα μικρά, όσο και στα μεγάλα. Είναι σημαντικό ότι και αν ψηφίζουμε να ψηφίζουμε ανθρώπους της γειτονιάς που ξέρουν τα προβλήματα και όχι αναγκαστικά τεχνοκράτες οι οποίοι έρχονται να δώσουν τις λύσεις από τα πάνω. Εμείς ερχόμαστε από τα κάτω, είμαστε επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη, για να φέρουμε τα προβλήματα και κατ’ επέκταση να δώσουμε και τις λύσεις.

Advertisement

Must See

More in Πολιτική