Connect with us

Στίβος

Αποκαλύφθηκε το σήμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Βουδαπέστη ακριβώς σε ένα χρόνο από σήμερα (20/8) και με αφορμή αυτό, η οργανωτική επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα το σήμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου 2023.

Το σήμα είναι πορτοκαλί και λευκό και έχει ως κεντρικό θέμα το Άγαλμα της Ελευθερίας της Βουδαπέστης, το οποίο συμβολίζει τη νίκη και τον ηρωισμό αλλά και αντιπροσωπεύει επίσης τους αθλητές που καταφέρνουν υπεράνθρωπα αποτελέσματα.

Στο βίντεο της παρουσίας του σήματος βλέπουμε το Δούναβη, δίπλα στον οποίο θα γίνουν ο Μαραθώνιος και τα αγωνίσματα δρόμου, το Κοινοβούλιο αλλά και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Ο Πρόεδρος της World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου εξέφρασε τη χαρά και την ανυπομονησία του για το γεγονός ότι η διοργάνωση φιλοξενείται για πρώτη φορά στην κεντρική Ευρώπη:

«Η Ουγγαρία έχει πλούσια αθλητική ιστορία και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων στίβου. Η Βουδαπέστη είναι μία θαυμάσια πόλη και μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική τοποθεσία για τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Η τοπική οργανωτική επιτροπή φιλοδοξεί να διοργανώσει την καλύτερη διοργάνωση και στηρίζουμε αυτή τους την φιλοδοξία. Πρέπει να θέτουμε τον πήχη συνεχώς ψηλότερα όπως κάνουν και οι αθλητές».

Advertisement

Must See

More in Στίβος