Connect with us

Σπορ

Αποκλείστηκαν οι Θεοδωρακοπούλου/Σοφικίτη στο Παγκόσμιο σάμπο

Έναν αγώνα έδωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σάμπο, στην Μπισκέκ της Δημοκρατίας της Κιργιζίας, οι Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου και Μυρτώ Σοφικίτη, καθώς είχαν δύσκολη κλήρωση.

Απέναντι σε ισχυρές αντιπάλους, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σεφορά Κορσέρ και τη «χάλκινη» στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάουλα Λάνθα αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να προκριθούν. Και καθώς οι τελευταίες ηττήθηκαν εν συνεχεία, οι δύο Ελληνίδες δεν προχώρησαν σε ρεπεσάζ όπου υπήρχαν υψηλές προσδοκίες για διάκριση. Οι δύο νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες ρίχτηκαν πρώτες στη «μάχη» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σάμπο, ενώ αύριο, Κυριακή (13/11) είναι η ώρα της «μάχης» για τον Γιώργο Μαρκαριάν, ο οποίος συγκεντρώνει υψηλές προσδοκίες ν’ ανέβει στο βάθρο.

της Ασπασίας Βελονάκη

Η Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου, στην κατηγορία των 50 κιλών, αντιμετώπισε την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν από έναν μήνα, Σεφορά Κορσέρ από τη Γαλλία, γνωρίζοντας την ήττα με 8-0. Η 22χρονη Ελληνίδα δεν κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της και να επιτεθεί με περισσότερες τεχνικές, καθώς δεν έχει μεγάλη εμπειρία, αφού συμμετέχει για δεύτερη μόλις φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Η Γαλλίδα πήρε γρήγορα 2 πόντους και πήγαινε για άλλους 4, αλλά η Θεοδωρακοπούλου κατάφερε να μη γυρίσει τελείως την πλάτη, έμεινε μπρούμυτα και το σκορ παρέμεινε 2-0. Οι δύο σαμπίστες πάλευαν για τη λαβή (grip), κι ενώ ήταν ίσα σε δύναμη, βάζοντας αρκετή κόντρα. Η Κορσέρ προσπάθησε να τη βγάλει εκτός, με την Θεοδωρακοπούλου να αντιδρά και να μην το επιτρέπει στην αντίπαλό της. Όμως, εν συνεχεία, με τεχνική, η Κορσέρ την έπιασε και την έριξε στο έδαφος συλλέγοντας περισσότερους βαθμούς. Η Θεοδωρακοπούλου δεν πρόλαβε να γυρίσει και εκεί κρίθηκε η νίκη της Γαλλίδας.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της μετείχε σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών η Μυρτώ Σοφικίτη. Αντίπαλος στον δρόμο της μετά την κλήρωση, στην κατηγορία των 54 κιλών, βρέθηκε η «χάλκινη» στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Πάουλα Λάνθα, από την Ισπανία, η οποία επικράτησε με 3-1. Η 20χρονη Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε δυνατά στον αγώνα, αλλά στο 1ο λεπτό αιφνιδιάστηκε από μία τεχνική της αντιπάλου, που της απέδωσε 2 πόντους. Η Λάνθα προσπαθούσε επί ένα λεπτό μετά να κάνει εξάρθρωση στη Σοφικίτη, με την Ελληνίδα να μην της το επιτρέπει. Αυτό είχε ως συνέπεια, όμως να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια με αποτέλεσμα να μην έχει μετά την ενέργεια για να φτάσει στη νίκη. Η Λάνθα της πήρε άλλον έναν πόντο (η Μυρτώ έπεσε μπρούμυτα με την κοιλιά) για το 3-0. Η Σοφικίτη κέρδισε τον πρώτο της πόντο, αλλά δεν πρόλαβε να ισοβαθμήσει και η Ισπανίδα επικράτησε με 3-1.

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες έχουν φέρει επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιακών κατηγοριών έκαναν ουσιαστικά μια πρώτη προσπάθεια, πήραν την εμπειρία της συμμετοχής σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και πλέον μετρούν αντίστροφα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σάμπο την Άνοιξη στο Ισραήλ, όταν θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες και περισσότερο έτοιμες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Σπορ