Connect with us

Ποδόσφαιρο

Από τον Άγιο Θωμά Γουδί στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του κόσμου στο C.E.R.N. της Ελβετίας!

Η Τίνα Δέτση, εκτός από ποδοσφαιρίστρια του «Π.Ο. ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΓΟΥΔΙ», είναι και φοιτήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μέσω της φοίτησης της θα βρίσκεται για 2 μήνες στο ερευνητικό κέντρο C.E.R.N. της Ελβετίας για να ασχοληθεί με μία μέθοδο εξαγωγής της δέσμης από τον επιταχυντή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Τίνα Σπουδάζει στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Έχει πάρει κατεύθυνση σήματα και τηλεπικοινωνίες.

Πήγε στην Ελβετία και ειδικά στο C.E.R.N., τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για έρευνα.

Το C.E.R.N. είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στην Γη, που μελετά τα θεμελιώδη ερωτήματα για τον κόσμο. Την Τίνα πάντα την έλκυε η λογική της έρευνας, και συγκεκριμένα στην Φυσική.

Έτσι μέσα από την Σχολή της διάλεξε εκείνη την κατεύθυνση που θα της έδινε δυνατότητα για περισσότερα μαθήματα Φυσικής (οι τηλεπικοινωνίες σε μεγάλο βαθμό είναι ηλεκτρομαγνητισμός ενώ χρησιμοποιεί και στοιχεία οπτικής).

Συνεπώς όταν της έγινε η πρόταση, από ένα καθηγητή της που εργάζεται και στο CERN, ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ήθελε να δοκιμάσει, ως αξιολογημένη φοιτήτρια.

Η ομάδα στην οποία εντάχθηκε κάνει την μελέτη για δημιουργία ενός επιταχυντή για ιατρικούς λόγους. Συγκεκριμένα για μία μέθοδο ακτινοθεραπεία του καρκίνου με δέσμη ιόντων. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με την ραδιοθεραπεία με Χ-rays, αφού δεν επιβαρύνει την περιοχή γύρω από τον όγκο.

Η Τίνα ασχολείται με μία μέθοδο εξαγωγής της δέσμης από τον επιταχυντή.

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες (Ιούλιος και Αύγουστος)

Οι συμμετοχές είναι σχεδόν από όλα τα κράτη, η Ελλάδα έχει μόνο 3 θέσεις διαθέσιμες.

Χαιρόμαστε μαζί με εσένα και τους δικούς σου ανθρώπους για αυτή την επιστημονική επιτυχία αφού αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και ανοίγει ορίζοντες για αυτό.

Από τις συμπαίκτριες σου και εμένα προσωπικά έχεις τα πιο θερμά συγχαρητήρια μας για την επιστημονική σου διάκριση.  Να είσαι πάντα γερή και υγιής και να μας δίνεις τη δυνατότητα να σε καμαρώνουμε για τις επιστημονικές, ποδοσφαιρικές επιδόσεις αλλά και το ήθος σου.

Σε περιμένουμε την 30η Αυγούστου με την έναρξη της προετοιμασίας για το δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Μπάμπης Ρέλλας

Προπονητής / Γυμναστής ΠΕ

«Π.Ο. ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΓΟΥΔΙ»

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο