Connect with us

Σπορ

Από τον Κίτρινο Ποταμό μέχρι το Παρίσι, ο αθλητισμός φέρνει τους Κινέζους και τους Γάλλους πιο κοντά

Ο Γάλλος περιπατητής slackline Benoit Humm, συγκεντρώθηκε έντονα καθώς ισορροπούσε σε μια ταινία πλάτους 2,5 εκατοστών, κρεμασμένη 170 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αυτή η δραματική σκηνή εκτυλίχθηκε πάνω από το “Mother River” της Κίνας, τον Κίτρινο Ποταμό, στην πόλη Hejin, στην επαρχία Shanxi, κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού slackline υψηλού προφίλ. Παρά το εκπληκτικό σκηνικό, ο Humm είχε λίγες ευκαιρίες να απολαύσει τη θέα.

Το Slacklining, ένα ακραίο άθλημα που συνθέτει στοιχεία αναρρίχησης βράχου, παρκούρ και γυμναστικής, απαιτεί από τους αθλητές να διατηρούν την ισορροπία τους σε μια στενή, υπερυψωμένη μπάντα, ανταγωνιζόμενοι είτε σε ελιγμούς ταχύτητας είτε με βάση δεξιότητες.

Σε αυτό το αγώνισμα, ο Humm βρέθηκε απέναντι στον επί χρόνια αντίπαλό του, Shi Hailin από την Κίνα, ο οποίος κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο περπάτημα 100 μέτρων slackline. Και οι δύο διαγωνιζόμενοι, φορώντας πανομοιότυπα ρούχα μέχρι τα γυαλιά ηλίου και τις κορδέλες τους ως αμοιβαίο φόρο τιμής, προετοιμάστηκαν για την πρόκληση. Το δεξί πόδι του Humm ήταν ιδιαίτερα δεμένο, ένας πρόσφατος τραυματισμός που υπογράμμισε την απαιτητική φύση του αθλήματος τους.

Παρά αυτή την αποτυχία, ο Humm, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο πριν από ένα μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, προκρίθηκε στην πρώτη τετράδα μεταξύ 20 αθλητών από την Κίνα, τη Γερμανία, την Ισπανία και άλλες χώρες. Οι αγωνιζόμενοι είχαν την αποστολή να περπατήσουν 50 μέτρα σε ένα slackline σε ύψος συγκρίσιμο με το μισό του Πύργου του Άιφελ.

Μετά από δύο αυστηρούς γύρους, ο Humm δεν εξασφάλισε νίκη. Αναλογιζόμενος τον ανταγωνισμό, παρατήρησε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που το βλέπω. Είναι ένας θετικός ανταγωνισμός γιατί τραβάμε ο ένας τον άλλο”, αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού από την κορύφωσή του το 2019.

Οι δεσμοί του Humm με την Κίνα, όπου έχει αγωνιστεί πολλές φορές, είναι βαθιές. Περιέγραψε τη χώρα ως την «ευλογημένη γη του», θυμίζοντας ιδιαίτερα τη νίκη του το 2019 στο Zhangjiajie, που σηματοδότησε την ανοδική του πορεία στο άθλημα. Αυτή η νίκη βοήθησε επίσης να ανάψει το πάθος για slacklining σε πολλούς νέους Κινέζους, συμπεριλαμβανομένου του He Jinyi, ο οποίος ξεπέρασε τον Humm στον προκριματικό γύρο και τον αναφέρει ως σημαντική επιρροή.

Το Slacklining όχι μόνο έχει γίνει ένα δημοφιλές άθλημα στην Κίνα, προσελκύοντας τουρίστες στους σκηνικούς διαγωνισμούς της, αλλά έχει επίσης υιοθετηθεί ως μια ευρέως προσβάσιμη δραστηριότητα.

“Αυτό το άθλημα βοηθά τους ανθρώπους να ισορροπήσουν, να παραμείνουν ήρεμοι και να αναρρώσουν από τραυματισμούς. Έτσι πιστεύω ότι όλοι μπορούν να το κάνουν, όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι ηλικιωμένοι”, είπε ο Humm, ο οποίος ελπίζει να εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους μέσα από την ιστορία του και απόδοση για την επιδίωξη μεγαλύτερων ονείρων.

«Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κορδέλα και δύο σημεία στερέωσης και είστε έτοιμοι να εξασκηθείτε», είπε ο Σι, προσθέτοντας ότι σε πανεπιστήμια, πάρκα και σε εξωτερικούς χώρους σε πολλές μεγάλες πόλεις, όλο και περισσότεροι νέοι, ακόμη και ηλικίας έξι ετών, έχουν αρχίσει να εξασκούνται.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Γαλλίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Ο Humm είπε ότι η Κίνα και η Γαλλία έχουν πολλές ομοιότητες, όπως πλούσιο φαγητό, διαφορετικά τοπία κ.λπ. Ελπίζει μέσω του αθλητισμού, οι δύο λαοί να μπορέσουν να βελτιώσουν την κατανόησή τους για τον άλλον και να επισκεφθούν προσωπικά ο ένας τη χώρα του άλλου για να εξερευνήσουν περισσότερη κρυμμένη ομορφιά.

“Ο Κίτρινος Ποταμός είναι ο μητρικός ποταμός της Κίνας και έχει ιδιαίτερο νόημα και δύναμη για τον κινεζικό λαό. Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού σε ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος μπορεί να μεταδώσει στον κόσμο το πνεύμα της προσπάθειας σκληρής και ποτέ δεν τα παρατά”, είπε ο Χαμ.

 

Μετάφραση: Χρήστος Καζαντζόγλου
Πηγή: Πρακτορείο Xinhua

Advertisement

Must See

More in Σπορ