Connect with us

Ποδόσφαιρο

Βραδινή «βάρδια» σήμερα!

Καλησπέρα φίλοι. Σήμερα είπαμε να το «πάμε» κάπως διαφορετικά το «έργο», μιας και η μέρα είναι «νεκρή».  Η μέρα όμως, γιατί η νύχτα θα είναι μεγάλη. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, εφοδιαστείτε με πούρα, ουίσκι, μπίρες κτλ. γιατί θα το «ξημερώσουμε» απόψε. Βραζιλία και Αργεντινή στο πρόγραμμα κύριοι!

 Γκρέμιο – Αμέρικα Μινεϊρο

Να επιστρέψει στις νίκες και στα «ψηλά», θέλει απόψε η Γκρέμιο και κόντρα στην Μινεϊρο έχει το «πάνω» χέρι. Την αγωνιστική που πέρασε και στην εκτός έδρας ήττα (0-3) από την Φλαμένγκο, αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Τέσσερα δοκάρια και πολλές ευκαιρίες χαμένες, για την ομάδα του Γκαούσο, που είδε την Φλαμένγκο σε τρείς τελικές, να πετυχαίνει ισάριθμα τέρματα.

Για την Μινεϊρο πάντως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ούτε άρχισαν και καλά φυσικά. Το εντός έδρας 2-2 με την Παραναένσε, την άφησε τρίτη από το τέλος και η παραμονή είναι δύσκολο «έργο» και ας είναι ακόμα νωρίς. 2-2-6 με 11-22 το ρεκόρ της ως τώρα. 5-2-3 με 14-15 για την Γκρέμιο που είναι στο μείον «ένα» από τις θέσεις που οδηγούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Τραγική η Μινεϊρο αμυντικά και ειδικά εκτός έδρας, όπου σε όλα έχει δεχτεί από δύο τέρματα και πάνω. Δύο σημαντικές απουσίες στην άμυνα οι γηπεδούχοι, αλλά επικίνδυνοι μπροστά. Έτσι, από το να πάμε στο φαβορί (Γκρέμιο), που είναι σε αποδόσεις χαμηλές, προτιμότερο είναι το over 2,5.

Ρίβερ – Ινστιτούτο

Πάμε στην Αργεντινή τώρα, όπου η επομένη επιλογή μας είναι από παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί . 14-2-3 με 35-12 και πρώτη στην βαθμολογία η Ρίβερ, «καλπάζει» προς τον τίτλο. 5-7-8 με 16-26 για την Ινστιτούτο, όπου στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία και για το δικά της δεδομένα, τα πάει αρκετά καλά, μιας και είναι πάνω από την επικίνδυνη «ζώνη».

Δεν υπάρχει λόγος να «ξεψειρίζουμε» πολλή ώρα τος συγκεκριμένο παιχνίδι. Φαβορί με τα όλα της η Ρίβερ απόψε και ειδικά στην έδρα της, όπου «βράζει» σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχει και κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει εκτός έδρας η Ινστιτούτο που για την παραμονή της, στην κατηγορία, ποντάρει στην έδρα της περισσότερο.  

Όχι ότι δεν θα παλέψει το παιχνίδι, αλλά δύσκολα θα πάρει κάτι. Εφικτός ο «άσσος» λοιπόν, για μία Ρίβερ που εντός έδρας «τρέχει» 8-0-1 με 16-4 τέρματα, αλλά χαμηλός. Αν προσθέσουμε όμως και τo over 2,5 στο ποντάρισμα, έχουμε μία απόδοση, λίγο πάνω από τον «διπλασιασμό».

Κοριτίμπα – Ιντερνασιονάλ

Επιστρέφουμε στην Βραζιλία και σε ένα παιχνίδι, όπου φαινομενικά έχει φαβορί, αλλά στην συγκεκριμένη κατηγορία τίποτα δεν είναι δεδομένο. 0-4-4 με 8-20 και στον «πάτο» της βαθμολογίας η Κοριτίμπα, υποδέχεται την Ιντερνασιονάλ που σιγά-σιγά ανεβάζει «στροφές».

Στο εντός έδρας 0-0 με την Σάντος, η Κοριτίμπα, αν και ήταν καλή δεν κατάφερε να «λύσει» το πρόβλημα που έχει στην επίθεση. Σκοράρει με το «σταγονόμετρο» και αυτό της έχει στοιχήσει. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, αν και κέρδισαν 2-1 την Βάσκο, θα πρέπει να ανάψουν «λαμπάδα» στον τερματοφύλακα τους, όπου είχε τρείς-τέσσερεις μεγάλες επεμβάσεις.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως και με το ρεκόρ τους να είναι στο 4-2-4 με 10-13 τέρματα, πλησίασαν τις θέσεις που οδηγούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Στο μείον «τέσσερα» είναι και απόψε κόντρα σε μία αντίπαλο που την έχει πάρει από «κάτω» σε όλα τα επίπεδα, έχουν τεράστια ευκαιρία, να βρεθούν μια «ανάσα» από τον στόχο τους.

Δεν θα είναι εύκολο όμως, μιας και οι γηπεδούχοι θα παλέψουν το παιχνίδι, τόσο για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στη χρονιά, όσο και για να «ξεκολλήσουν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το «μομέντουμ» την δεδομένη χρονική στιγμή και για να πάμε στο σημείο που θα ποντάρουμε, είναι με την Ιντερνασιονάλ, αλλά κάτι δεν μας «κολλάει» στις αποδόσεις.

Με το «σταγονόμετρο» σκοράρουν οι γηπεδούχοι, όπως γράψαμε πιο πάνω, το ίδιο κάνουν και οι φιλοξενούμενοι όταν είναι μακριά από το «σπίτι» τους. Τρία γκολ σε πέντε ματς, δεν τα λες και πολλά. Περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και με πολλή…ξύλο, όπως συνηθίζεται στην Βραζιλία και συνάμα κλειστό. Έτσι, ένα ποντάρισμα στα δύο με τρία τέρματα είναι εφικτό, με μικρό ρίσκο και σε καλή απόδοση.

Κουιαμπά – Μποταφόγκο

Για τέλος άφησα το εκτός έδρας παιχνίδι της πρωτοπόρου Μποταφόγκο, με την Κουιαμπά. Το συγκρότημα του Λουίς Κάστρο, στο ματς της αγωνιστικής που πέρασε με την Φορταλέζα εντός έδρας, ήταν ασυγκράτητο, αφού δημιουργούσε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, με το τελικό 2-0 να την αδικεί.

Το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είχε «ξεφύγει», αν οι παίκτες του ήταν πιο «σοβαροί» στην τελική προσπάθεια. Στο 8-0-2 με 18-7 πλέον το ρεκόρ της Μποταφόγκο που είναι στο συν «δύο» από την Παλμέϊρας, την όποιά αντιμετωπίζει την αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Για την Κουιαμπά τώρα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Το εκτός έδρας 1-1 με την Κορίνθιανς πριν λίγες μέρες, έφερε το ρεκόρ της στο 3-3-4 με 9-14 και την ίδια συν «τέσσερα» από τις επικίνδυνες θέσεις.

Ο στόχος φυσικά είναι παραμονή στην κατηγορία και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, θα τον πετύχει. Αξιοσημείωτο είναι, πως και οι τρείς νίκες που έχει πετύχει είναι μακριά από την έδρα της. Στα του σημείο μας τώρα. Λογικό φαβορί η Μποταφόγκο που θα μπει στον αγώνα με «γκάζια» και για τον «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα μπορεί, ώστε να «ρίξει» ρυθμούς ενόψει, Παλμεϊρας.

Η λογική λοιπόν, λέει «διπλό». Στο ποδόσφαιρο όμως, δεν υπάρχει λογική. Έτσι, θα πάμε με κάλυψη στο φαβορί, αφού οι γηπεδούχοι, ναι μεν δεν έχουν κάνει ακόμα «σεφτέ» εντός, αλλά και τα τέσσερα μας που έχουν δώσει τα έχουν παλέψει πολλή. 2Χ με over 1,5 το σημείο μας λοιπόν που πληρώνει σχετικά καλά.

Συνοπτικά προτείνω

01:00 Γκρέμιο – Αμέρικα Μινεϊρο : Over 2,5 (1,85-2,00)

01:45 Ρίβερ – Ινστιτούτο : 1 / Over 2,5 (1,90-2,00)

02:00 Κοριτίμπα – Ιντερνασιονάλ : 2-3 Goal (1,98- 2,05)

02:00 Κουιαμπά – Μποταφόγκο : 2X / Over 1,5 (1,95 -2,05)

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο