Connect with us

Basket League

Γαλατσόπουλος: «Το Super Cup 2022 μας βάζει στο πνεύμα της νέας σεζόν»

H αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του 3ου Super Cup, το οποίο θα φιλοξενηθεί το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου στη Ρόδο, άρχισε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας και Κολοσσός θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της σεζόν και παράλληλα θα βάλουν τους φιλάθλους στο πνεύμα της καινούργιας σεζόν και της Α1 Ανδρών/Basket League 2022-23, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος.

Το «τζάμπολ» για τη νέα αγωνιστική περίοδο δόθηκε στη Νέα Πτέρυγα του «Νεστορίδειου Μελάθρου» – Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, όπου οι διοργανωτές και οι πρωταγωνιστές του Super Cup 2022 μίλησαν για τη διοργάνωση, ενώ παράλληλα βραβεύθηκαν και οι κορυφαίοι αθλητές της σεζόν 2021-22.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, έδωσε το στίγμα του όχι μόνο για τη διοργάνωση που φιλοξενείται στο νησί της Ρόδου, αλλά και για τη νέα σεζόν και το πρωτάθλημα που θα αρχίσει σε λίγες ημέρες. Ο κ. Γαλατσόπουλος ανέφερε στην ομιλία του: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο πανέμορφο νησί της Ρόδου για να σας καλωσορίσουμε στο Super Cup 2022 by aegean islands και ταυτόχρονα να βραβεύσουμε τους Κορυφαίους της BasketLeague της αγωνιστικής χρονιάς 2021-22.

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι γιατί η Ρόδος αξίζει να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και αισθανόμαστε ότι με την διεξαγωγή του Super Cup 2022και της σημερινής εκδήλωσης τιμούμε την προσφορά του Κολοσσού στο ελληνικό μπάσκετ και συνολικά του νησιού.

Ο Κολοσσός είναι από τις παλαιότερες ομάδες της περιφέρειας στα «σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ» και με την συνολική παρουσία του, όχι μόνο την αγωνιστική, έχει μόνο φίλους στην Basket League.

Το νησί της Ρόδου έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αγαπάει το μπάσκετ και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία της διεξαγωγής του Super Cup 2022. Η Ρόδος δεν είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις μέχρι σήμερα και για την δυνατότητα που της δίνεται αισθανόμαστε δικαιωμένοι.

Όταν μετά την καραντίνα λόγω της πανδημίας αποφασίσαμε ως ΕΣΑΚΕ να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό είχαμε θέσει ως στόχο μια διοργάνωση, που θα αποτελεί την γιορτινή εκκίνηση της σεζόν για το επαγγελματικό μπάσκετ και η οποία παράλληλα, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Και κυρίως θα βοηθήσει το μπάσκετ να βοηθήσει νέους φίλους.

Το γεμάτο από οικογένειες κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας και το πλούσιο θέαμα που θα προσφέρουν οι κορυφαίες ομάδες της Basket League Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας και Κολοσσός H Hotels πιστεύουμε ότι θα αφήσουν ένα έντονο αποτύπωμα στην Ρόδο.

Παράλληλα για τους φίλους του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα το Super Cup 2022, στο οποίο κρίνεται ο πρώτος τίτλος της νέας αγωνιστικής χρονιάς, θα τους βάλει στο πνεύμα της καινούργιας σεζόν και της Basket League 2022-23.

Το νέο Πρωτάθλημα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα μηνύματα που λαμβάνει ο κόσμος του μπάσκετ θα είναι σαφώς βελτιωμένο και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Το πρώτο δείγμα γραφής θα το δούμε αύριο Σάββατο και την προσεχή Κυριακή στο κλειστό γήπεδο της Καλλιθέας και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα αποζημιωθούν από το θέαμα.

Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό, Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ελλάδας, όσους κέρδισαν ατομικές διακρίσεις και θα βραβευθούν σε λίγο και όλες τις ομάδες της Basket League 2021-22.Παρά τα προβλήματα και τις κρίσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που διαδέχονται η μια την άλλη, το επαγγελματικό μπάσκετ μένει “όρθιο” και έστω και μετ’ εμποδίων κάνει βήματα προόδου με την επιθυμία και την προσπάθεια όλων όσων το αγαπούν.

Το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο γιατί προχωρώντας ενωμένοι με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα και θα διεκδικήσουμε ακόμη πιο δυναμικά όσα δικαιούμαστε.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κύριο Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμο Ρόδου και τον δήμαρχο κύριο Αντώνη Καμπουράκη γιατί “αγκάλιασαν” ειλικρινά το Super Cup 2022, πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια και μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΡΤ, το κανάλι του μπάσκετ, που θα φέρει το Super Cup2022 σε κάθε ελληνικό σπίτι όπως είχε γίνει και με τις προηγούμενες διοργανώσεις του SuperCup.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τον οποίο έχουμε στρατηγική συνεργασία γιατί το μπάσκετ δεν είναι απλά ένα παιχνίδι αλλά κοινωνική προσφορά. Να ευχηθώ στις τέσσερις ομάδες του Super Cup 2022 υγεία και καλή επιτυχία και στους φιλάθλους να απολαύσουν μια μοναδική γιορτή!».

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, όπως και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι τοποθετήσεις των προπονητών και των παικτών:

O προπονητής του πρωταθλητή, Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στάθηκε στον αναλλοίωτο «ερυθρόλευκο» κορμό, αλλά και στην προετοιμασία της ομάδας, που έγινε μετ` εμποδίων, λόγω Ευρωμπάσκετ: «Η ετοιμότητα είναι πολύ σχετική. Είχαμε έξι διεθνείς στο EuroBasket. Τις τελευταίες ημέρες δουλέψαμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε όσο έτοιμοι θα θέλαμε. Είχαμε τη μισή ομάδα στην προετοιμασία. Παρόλ’ αυτά, το γεγονός πως έχουμε από πέρσι έναν σημαντικό κορμό, μας δίνει ένα “συν” στο κομμάτι της ομοιογένειας. Αυτή την στιγμή παίζουμε για τον τίτλο, θα κληθούμε να αξιολογήσουμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Θα παίξουμε με σεβασμό στον αντίπαλο και θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Σε ερώτηση για την επικείμενη αλλαγή των ξένων σε επτά, είπε: «Δεν υπάρχει οριστική απόφαση για κάτι τέτοιο, εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ψηφιστεί. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του κι όλοι μαζί το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πολύ σχετικό τι σημαίνει “πρόοδος του ελληνικού μπάσκετ”. Αν μια ή δύο ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο της EuroLeague, είναι πρόοδος αν μη τι άλλο. Είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλά αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να τοποθετηθώ για κάτι που δεν έχει γίνει πράξη».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ανέφερε: «Σίγουρα οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά όταν μιλάμε για έναν τίτλο, μπαίνεις να τον διεκδικήσεις. Εύχομαι να δούμε λιγότερη βία στα γήπεδα».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς, στάθηκε στην απουσία του τραυματία Νέιτ Γουόλτερς και στη σημασία της κατάκτησης του πρώτου τίτλου της σεζόν από τους «πράσινους»: «Κάναμε προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες με τους νέους παίκτες, τον Γκριγκόνις και τον Πονίτκα. Δεν έχουμε όμως τον Γουόλτερς, που είναι τραυματίας. Είναι σημαντικό για μας να παίξουμε καλά στις δύο πλευρές του παρκέ. Η προσοχή μας είναι στο αυριανό παιχνίδι. Ελπίζω ότι θα παίξουμε καλά αύριο και θα κερδίσουμε».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης, δήλωσε: «Εμείς δυστυχώς έχουμε τον τραυματισμό του Νέιτ Γουόλτερς, που είναι σημαντικός για μας. Αυτό δεν είναι δικαιολογία όμως. Είμαστε πεισμωμένοι για να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να ξεκινήσουμε τη σεζόν με το δεξί. Για μας η σεζόν δεν πήγε, όπως θέλαμε. Στόχος είναι να το αλλάξουμε αυτό. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες που είχα πέρσι και τους ανθρώπους του επιτελείου, γιατί με βοήθησαν για να κατακτήσω αυτό το βραβείο».

Ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, εξέφρασε την αντίθεση του με την επικείμενη αλλαγή του αριθμού των ξένων: «Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους. Είναι τιμή που βρισκόμαστε γι’ άλλη μια χρονιά στη διεκδίκηση ενός τίτλου στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο πράγμα για τον Προμηθέα. Είχαμε την ατυχία πέρσι να παίξουμε με τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση της Basket League. Έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα, ευτυχώς χωρίς απουσίες και τραυματισμούς στην προετοιμασία.

Διαφωνώ κάθετα με την αλλαγή του αριθμού των ξένων. Ο χρόνος της αλλαγής προέκυψε ενώ οι ομάδες έχουν διαμορφώσει τα ρόστερ τους. Νομίζω πως αυτή η απόφαση κάνει πιο ισχυρές τις ομάδες που μπορούν να πάρουν έβδομο ξένο. Δεν έχουν όλες οι ομάδες αυτή τη δυνατότητα. Μεγαλώνει η ψαλίδα. Δίνει μεγαλύτερη δύναμη στους δυνατούς και αποδυναμώνει τους υπόλοιπους».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Γκίκας είπε: «Το θέλουμε πάρα πολύ. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά, κρατήσαμε κάποια παιδιά από πέρσι που μας βοηθάνε πάρα πολύ. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρσι και πως φέτος θα είναι φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague».

Τέλος, ο τεχνικός του «οικοδεσπότη» Κολοσσού, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε ένα μεγάλο τουρνουά, που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Η παρουσία του Κολοσσού στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της χώρας είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη της περσινής ομάδας γι αυτή την διάκριση. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε κόντρα σε πολύ μεγάλες ομάδες. Μας κάνει αισιόδοξους το γεγονός πως έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό γκρουπ, σε επίπεδο ποιότητας και χαρακτήρων. Δεν είμαστε στο 100% της ετοιμότητάς μας, αλλά θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

Για μένα το σημαντικό δεν είναι αν θα έχουμε έξι, επτά ή οκτώ ξένους. Δεν θεωρώ ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Είναι μια μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει. Το κομμάτι αυτό ευνοεί παραπάνω τις πιο μεγάλες ομάδες, που πρέπει να έχουν παραπάνω παίκτες. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που θα κάνει καλύτερη την παραγωγική διαδικασία. Θα έλεγα ότι πλέον η παραγωγή γηγενών παικτών έχει μικρύνει πάρα πολύ. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η απόφαση πάρθηκε μια βδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όταν λέμε ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο, νομίζω πως κι εμείς οι προπονητές θα έπρεπε να καταθέσουμε μια άποψη πάνω σε αυτό».

Από την πλευρά του, ο Χάρης Γιαννόπουλος είπε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω όλες τις ομάδες στο νησί. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που βρίσκονται εδώ. Είναι νωρίς για να κρίνουμε τις φιλοδοξίες της ομάδας μου. Δεν μπορούμε να πάμε με την ιδεολογία του ηττημένου. Θα παρουσιαστούμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό με διάθεση για να παλέψουμε. Είχαμε κακοτοπιές και τραυματισμούς στην προετοιμασία. Νομίζω έχουμε κάνει μόνο μία προπόνηση όλοι μαζί».

Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι της Α1 Ανδρών/Basket League 2021-22

Στο περιθώριο της παρουσίασης του Super Cup 2022, παρέλαβαν τα βραβεία τους και οι κορυφαίοι της σεζόν που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Βραβεύθηκαν ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας. Ο Σάσα Βεζένκοφ, MVP του πρωταθλήματος αλλά και μέλος της καλύτερης πεντάδας μαζί με τους Στέφαν Μούντι, Κώστα Σλούκα, Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργο Παπαγιάννη. Επίσης ο καλύτερος προπονητής, Φώτης Τακιανός, ο Ομηρος Νετζήπογλου ως καλύτερος νέος παίκτης, ο Τόμας Γουόκαπ με το βραβείο του καλύτερου αμυντικού και ο πιο θεαματικός παίκτης του πρωταθλήματος, Στέφαν Μούντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Basket League