Connect with us

Κοινωνία

Γενική Πρόγνωση Καιρού για το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου

FPGR27 LGAT 122200 

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-01-2023 / 0000 ΤΟΠΙΚΗ 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-01-2023 

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. 

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. 

Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-01-2023 

Στα βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και στα νότια πελάγη σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν. 

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. 

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά. 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία