Connect with us

Πολιτική

Γιάννης Αλεβίζος: «To Παναθηναϊκό Κίνημα είναι ένα κοινωνικό κίνημα μέσα από τον κόσμο της Αθήνας»

Το Παναθηναϊκό Κίνημα κατεβαίνει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Χρήστος Καζαντζόγλου μίλησε με τον πρόεδρο του Κινήματος, τον Γιάννη Αλεβίζο για τους λόγους που κάποιος πρέπει να τους ψηφίσει, αλλά και για τον μπασκεμπολίστα Νίκο Παππά, όπως και για τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτρόεφ, με θέα το ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού την “Λεωφόρο Αλεξάνδρας”. 

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για τον Παναθηναϊκό Κίνημα, γιατί κάποιος να σας ψηφίσει στης εκλογές της 25 Ιουνίου?

Γιάννης Αλεβίζος: To Παναθηναϊκό Κίνημα, είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά το 2010, θεωρώ ότι δεν είναι ένα αμιγώς πολιτικό κόμμα, είναι ένα κοινωνικό κίνημα μέσα από τον κόσμο της Αθήνας. Γιατί να μας ψηφίσει κάποιος? Γιατί είμαστε τελείως διαφορετικοί, είμαστε εργαζόμενοι, είμαστε οι άνθρωποι που παλεύουν μέσα στη ζωή, είμαστε η Ελληνική κοινωνία.

  1. Από το 2020 που η σελίδα ήταν ουσιαστικά νεκρή, ξαφνικά στης 25 Απριλίου πήρατε ξανά μπρος, τι σας έκανε να κατεβείτε ξανά στις εκλογές?

Γιάννης Αλεβίζος: Η σελίδα μας πήρε μπροστά γιατί ήταν αναγκαίο να πάρει μπροστά από τη στιγμή που αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές. Είμαστε αποκλεισμένοι από τα “μεγάλα μέσα” και ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο είναι διαδικτυακά και για αυτό χρησιμοποιούμε την σελίδα μας ξανά.

  1. Θα μοιράσετε διάφορα φυλλάδια? 

Γιάννης Αλεβίζος: Ναι, θα γίνουν διάφορες κινήσεις.

  1. Σίγουρα με το όνομα αυτό κάποιοι θα σας σκεφτούν να σας ψηφίσουν, εννοώ οπαδούς άλλων ομάδων, τι έχετε να πείτε σε αυτούς?

Γιάννης Αλεβίζος: Θα πρέπει να κοιτάξει τις θέσεις που έχουμε, το πρόγραμμα μας και από εκεί και πέρα αν θεωρεί ότι αυτά είναι σωστά, εύχομαι να μας ψηφίσουνε.

  1. Το ΠΑΝΚΙΝ δημιουργήθηκε με σκοπό το γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αυτό το θέμα καλύφθηκε αν δεν γίνει κάτι τρελό, γιατί να υπάρχει πλέον ως κόμμα?

Γιάννης Αλεβίζος: Υπάρχουμε γιατί πρέπει να υπάρχουμε, γιατί αυτοί οι άνθρωποι που ασκούνε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια έχουν φέρει την χώρα και τους πολίτες σε ένα αδιέξοδο και θεωρήσαμε ότι στην ουσία αυτό είναι το μόνο μας όπλο για να πολεμήσουμε αυτή την κατάσταση.

  1. Έχετε 13 θέσεις για τα κύρια ζητήματα της χώρας, ποσό εφικτές είναι οι θέσεις αυτές? Τι εννοώ, όπως τα θέματα στην παιδεία και στο Υπουργείο της Προστασίας του Πολίτη.

Γιάννης Αλεβίζος: Σε ότι αφορά για τις μετατάξεις των Αστυνομικών, είναι πολύ εφικτό να γίνει στον χώρο του δημοσίου μέσω των μετατάξεων όπου χρειάζεται. Για την παιδεία έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και το είχαμε παρουσία στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ και μπορώ να πω ότι δώσαμε την ποιο μεγάλη βάση σε αυτό, γιατί θεωρούμε ότι τα παιδιά είναι το αύριο της χώρα μας.

  1. Οι θέσεις που έχετε στο αφορολόγητο και την οικονομία, πόσο εφικτές είναι? Το έχετε κοστολογήσει?

Γιάννης Αλεβίζος: Ναι το έχουμε κοστολογήσει. Όταν ο κόσμο έχει χρήμα στο πορτοφόλι του, θα βγει έξω και θα τα χαλάσει, οπότε μόνο χαμένη δεν έχει να βγει η χώρα από αυτό. Επίσης, θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια μετά από τους αγώνες που έκανε ο Ελληνικός λαός με την εργασία του, με τον σκληρό αγώνα που έδωσε, με τους φόρους που πλήρωσε, έχει γυρίσει η κατάσταση, δηλαδή, θεωρώ ότι δεν είμαστε χρεοκοπημένη χώρα αυτή τη στιγμή τα έχουμε πάει καλά όχι λόγο τον πολιτικών, λόγω της δουλειάς του κόσμου και αυτός ο κόσμος αξίζει πολλά.

  1. Στης δημοτικές εκλογές του 2014 είχατε έναν δημοτικό σύμβουλο, ο Νίκος Παππας, μπασκεμπολιστας του Παναθηναϊκού κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείτε ότι θα ήταν καλύτερα να κατέβαινε μαζί σας?

Γιάννης Αλεβίζος: Σίγουρα θα τον θέλαμε μαζί μας, αλλά, πάνω από όλα πιστεύουμε του ανθρώπου και τις σκέψεις, οπότε ελεύθερα ο Νίκος να κάνει αυτό που θέλει.

  1. Εσείς σκεφτήκατε να συζητήσετε μαζί του?

Γιάννης Αλεβίζος: Σκεφτήκαμε, αλλά, όλα έγιναν παρά πολύ γρήγορα με την ανακοίνωση ότι θα κατέβει και δεν θέλαμε να φέρουμε κάποιες αναταράξεις στον ίδιο.

  1. Εσείς σαν Παναθηναϊκό Κίνημα θα κατεβείτε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές?

Γιάννης Αλεβίζος: Από εδώ και πέρα θα κατεβαίνουμε όπου μπορούμε να κατέβουμε, σε όλες.

  1. Στις αυτοδϊοικητικές εκλογές του 2019 στο Δήμο Αθηναίων ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το Παναθηναϊκό Κίνημα Νικόλαος Αβραμίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με τον υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη. Γιατί έγινε αυτό?

Γιάννης Αλεβίζος: Δεν γνωρίζω γιατί έκανε αυτή την επιλογή, προσωπικό του θέμα, νομίζω ότι ασχολείται χρόνια με την πολιτική, δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο. Όπως σου ανέφερα και ποιο πάνω πιστεύω στην ελευθερία του ανθρώπου, δεν μπορώ να τον κρίνω, εγώ προσωπικά θέλω να δώσω τον λόγο μου σε όλον τον κόσμο του Συλλόγου, ότι δεν πρόκειται να αφήσω το Παναθηναϊκό Κίνημα. 

  1. Τι εννοώ, με αυτό, από το 2019 και μετά, όταν έφυγε ο κύριος Αβραμίδης το Κίνημα τέθηκε σε χειμερία νάρκη, μήπως ήταν και αυτός ο σκοπός γιατί έπαιρνε ψήφους από κάποιους που δεν έπρεπε να πάρει?

Γιάννης Αλεβίζος: Ο σκοπός των ανθρώπων που τον ψήφησαν και τον στήριξαν σίγουρα δεν ήταν αυτός, τώρα τι σκοπό είχε προσωπικά ο κύριος Αβραμίδης δεν το γνωρίζω.

  1. Υπάρχουν τα παλαιά μέλη του Παναθηναϊκού Κινήματος από όταν δημιουργήθηκε? Είναι όλοι νέα πρόσωπα;

Γιάννης Αλεβίζος: Οι άνθρωποι που είναι μαζί μου είναι νέα πρόσωπα, γενικά μέσα στο Παναθηναϊκό Κίνημα υπάρχουν και παλαιά μέλη του. 

  1. Ένα από τα παλαιά μέλη ήταν και ο Αλέξανδρος Κιτροέφ, ο οποίος είχε κατέβει   στις Ευρωεκλογές του 2014 ως υποψήφιος, τον έχετε προσεγγίσει αν θέλει να κατέβει ξανά μαζί σας?

Γιάννης Αλεβίζος: Τον έχω προσέγγιση ήδη και το βλέπουμε, είναι προσωπική του απόφαση τι θέλει να κάνει.

  1. Γιάννη γιατί αποφάσισες να είσαι μπροστάρης του Κινήματος στις εκλογές

Γιάννης Αλεβίζος: Από την στιγμή που κατάλαβα μέσα από την προσωπική μου ζωή ότι τα μεγάλα κόμματα μπορεί να διαφωνούν μπροστά στις κάμερες, αλλά, κάτω από το τραπέζι μπορεί να συμφωνούν και να συνεργάζονται, συνειδητοποίησα ότι δεν με εκφράζει καμία πολιτική παράταξη μαζί και ότι όροι όπως δεξιά και αριστερά για εμένα είναι παλαιά και έχουν μόνο να διχάσουν τον κόσμο και έτσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ και να κάνω ότι μπορώ για την Αναγέννηση του Παναθηναϊκού Κινήματος που ήταν παρατημένο σε ένα ράφι.

  1. Υπάρχει κάποια βοήθεια από τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και την ΚΑΕ Παναθηναϊκό?

Γιάννης Αλεβίζος: Δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά, είμαστε μόνοι μας.

  1. Τελευταία ερώτηση, τι θα έλεγες στον κόσμο, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και για τις εκλογές αυτές.

Γιάννης Αλεβίζος: Πρώτα από όλα επειδή παρατηρήσαμε για μια ακόμα φορά ένα μεγάλο ποσοστό αποχής, ο κόσμος πρέπει να πάει στην κάλπη να ψηφίσει, τον αφορά, αφορά την προσωπική του ζωή, οι τακτικές των πολιτικών τα τελευταία χρόνια έκανε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στην Δημοκρατία μας, είναι όπλο στα χέρια μας η ψηφοφορία, καλώ τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε για τα προβλήματα μας για το οποιαδήποτε θέμα και να αφήνουμε τους επαγγελματίες πολιτικούς να κάνουν ότι θέλουν στην δίκη μας την ζωή μας χωρίς να εκφέρουμε την γνώμη μας. Το όπλο μας είναι η ψήφος μας, καλώ τον κόμβο να πάει να ψηφίσει και να ψηφίσει Παναθηναϊκό Κίνημα!

Βρείτε τον Παναθηναϊκό Κίνημα στο Facebook.

Advertisement

Must See

More in Πολιτική