Connect with us

Πολιτική

Γιάννης Δάρας: «Σύγχρονοι και ασφαλείς αθλητικοί χώροι για όλη την Αττική.»

Ο Ιωάννης Δάρας είναι δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (ΑΙΡS).

Πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής (AIPS EUROPE) επί µία 8ετία͵ µέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ.

 

Είναι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος, μεγάλωσε στα Πατήσια και αποφοίτησε από το 18ο Λύκειο Αθηνών. Πατέρας δύο παιδιών. Είναι συγγραφέας του best seller «Το θαύμα της Πορτογαλίας» µε θέμα το θρίαμβο της Εθνικής ποδοσφαίρου στο EURO του 2004 ‘οπου ήταν ο ρεπόρτερ της εθνικής ομάδας. Εργάζεται στην ΕΡΤ και για µία διετία ήταν επικεφαλής στην ΕΡΑΣΠΟΡ, Στα 36 χρόνια της θητείας του διετέλεσε διευθυντής, αρχισυντάκτης, παρουσιαστής Kal ρεπόρτερ στην Τηλεόραση (MEGA και ΕΡΤ), τη Ραδιοφωνία (Ξένιος, ΣΙΚΑΙ, SPORT FM, Flash ο,ό1, Real ΕΜ, ΕΡΑΣΠΟΡ), ενώ παράλληλα εργαζόταν σε σημαντικές εφημερίδες, το μεγαλύτερο διάστημα στην Καθημερινή, την Βραδυνή, την Ακρόπολη, τη Νέα Βραδυνή, τη Real News, το Sportime κα το ΦΩΣ (1986-2020). Στην Κύπρο ήταν διευθυντής στην κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα “24”. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει καλύψει έξι φορές Ολυμπιακούς Αγώνες, δύο Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, έξι Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου και πέντε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Επίσης Παγκόσμια Πρωταθλήματα Υγρού στίβου, Κωπηλασίας, Τζούντο και Tαε κβον ντο, δημοσιογραφικά συνέδρια και ραδιοτηλεοπτικά meetings και workshops. Tα περισσότερα έτη κάλυπτε ρεπορτάζ διεθνούς ποδοσφαίρου Champions League (and την πρώτη χρονιά το 1994), FIFA, UEFA, εθνικής ομάδας, Ολυμπιακού, AEK, Πανιωνίου αλλά και υγρού στίβου.

Παράλληλα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, µέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικού Δικαίου. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Αθλητικού Μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε µε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σαν συντονιστής στο μεταπτυχιακό τμήμα Sports Media και το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. Έχει τιμηθεί τρεις φορές µε το πρώτο δημοσιογραφικό βραβείο ΠΣΑΤ για τα ρεπορτάζ του στην Τηλεόραση και είναι συγγραφέας των βιβλίων “Το θαύμα της Πορτογαλίας”, “Πορεία Δόξας” και ” Qatar 2022, The World Cup of Arabia”.

Advertisement

Must See

More in Πολιτική