Connect with us

Εθνική Ελλάδος

Δεν τα κατάφερε η Εθνική: Οδυνηρός αποκλεισμός στην Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος δεν τα κατάφερε στον τελικό με την Γεωργία στην Τιφλίδα και αποκλείστηκε από την τελική διοργάνωση του EURO 2024 της Γερμανίας. Η κανικη διάρκεια του αγώνα έληξε 0-0, αλλά δεν τα κατάφερε στα πέναλτι και γνώρισε τον οδυνηρόστη διαδικασία των αποκλεισμό με 4-2.

Η Εθνική Ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, στο 9ο λεπτό με τον Ιωαννίδη, αλλά κόπηκε από τον Ντβάλι, στο 39’ ξανά ο Ιωαννίδης που με πίεση πάσαρε στον Πέλλα αλλά γλίστρησε και δεν μπόρεσε να εκτελέσει, οι Γεωργιανοί απάντησαν στο 45’ με το απευθείας φάουλ του Ζιβζιβάντζε από πλάγια θέση, το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τις φάσεις και ο αγώνας οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Στην παράταση, η Ελλάδα έχασε πολύτιμες φάσεις με τον Μπακασέτα στο 100’ με μακρινό σουτ, στο 102’ από το κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά «δυναμίτη» έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Γεωργίας, ενώ αμέσως επόμενο λεπτό το σουτ του Ρότα μέσα απ’ την περιοχή έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια. Η Γεωργία απάντησε στο στο 110’ με τον Τσιταϊσβίλι, ο οποίος πέρασε όλη την ελληνική άμυνα και πλάσαρε από πολύ πλάγια θέση με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ.

Η σειρά των πέναλτι:
Κοτσορασβίλι      1-0

Μπακασέτας        Απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι

Νταβιτασβίλι      2-0

Μασούρας          2-1

Μικαουτάτζε       άουτ

Μπουχαλάκης       2-2

Ντβάλι            3-2

Γιακουμάκης       άουτ

Κβεκβεσκίρι       4-2

 

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κίτρινες: 42’ Ζιβζιβάντζε, 51’ Κβερκβέλια, – 5’ Μπάλντοκ, 35’ Χατζηδιάκος, 45’ Μαυροπάνος, 90’ Κωνσταντέλιας, 90’+3’ Ρότα
Αποβολές: 45’ Λόρια (παίκτης που βρισκόταν στον πάγκο)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ):
Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ λ.τρ. Τσιταϊσβίλι), Κιτεϊσβίλι (104’ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104’ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75’ Μικαουτάτζε), Κβαρατσκέλια (109’ λ.τρ. Κβιλιτάια).
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ λ.τρ. Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ λ.τρ. Σιώπης), Μάνταλος (98’ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).

Advertisement

Must See

More in Εθνική Ελλάδος