Connect with us

Εθνική Ελλάδος

Δημήτρης Ιτούδης: “Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι περήφανος, καταφέραμε να φέρουμε το μπάσκετ και πάλι ψηλά”

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στην συνέντευξη τύπου μετά την λήξη του αγώνα με την Γερμανία:

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στη Γερμανία, κέρδισε δίκαια. Είχαν εξαιρετικά ποσοστά, τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, αλλά παλέψαμε σαν λιοντάρια και πήραμε το προβάδισμα. Το τρίτο δεκάλεπτο μάς πλήγωσε πολύ, δεν βάζαμε σουτ όμως και αυτό επηρέασε την ψυχολογία μας. Όχι λόγω της άμυνας της Γερμανίας, αλλά γιατί χάναμε εύκολα λέι απ και ελεύθερα σουτ. Το 26-10 της τρίτης περιόδου μάς πλήγωσε πολύ. Συγχαίρω τους παίκτες μου. Όπως τους είπα, υπάρχουν δύσκολες στιγμές και πρέπει να σηκωθείς όταν πέσεις. Όμως είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματα από αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη για κάθε λάθος τακτικής. Απολαύσαμε το ταξίδι, κάναμε πολύ κόσμο περήφανο, θέλαμε να προχωρήσουμε παραπάνω, αλλά δεν συνέβη. Επίσης είναι σπουδαίο να βλέπω τόσους Έλληνες αλλά και φιλάθλους στο γήπεδο. Ο κόσμος στην Ελλάδα είναι περήφανος, καταφέραμε να φέρουμε το μπάσκετ και πάλι ψηλά. Δεν φτάσαμε στον στόχο, αλλά το χρυσό είναι ότι ο κόσμος πίστεψε και εμπιστεύτηκε την ομάδα αυτή. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον κόσμο που πλήρωσε για να μας στηρίξει.”

Όταν ρωτήθηκε για την ομάδα της Γερμανίας, δήλωσε: “Πολλά συγχαρητήρια στη Γερμανία, είτε παίζουν στο ΝΒΑ, στην Ευρωλίγκα ή στο BCL. Ο Βάγκνερ έκανε ένεση για να βοηθήσει την ομάδα του κι αυτό λέει καλά. Έχω να πω τα καλύτερα γι’ αυτούς και τον τρόπο που παλεύουν. Είναι παράδειγμα για όσους θέλουν να πετύχουν κάτι σαν Εθνική ομάδα.”

Για τους στόχους που είχε η Εθνική Ομάδα τόνισε: “Ο στόχος της Εθνικής ήταν να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Είχαμε προσδοκίες, όταν μπαίνεις σε μια διοργάνωση με ποιότητα έχεις προσδοκίες, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος γι’ αυτές μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση και παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλουμε οι παίκτες να επιστρέψουν στις ομάδες τους και να έρθουν ξανά στις ομάδες τους για να τη βοηθήσουν πάλι. Για να πετύχεις πρέπει να δημιουργήσεις καλές συνήθειες. Δεν πετύχαμε τον στόχο, υπάρχουν μπασκετικοί λόγοι γι’ αυτό, αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.”

Advertisement

Must See

More in Εθνική Ελλάδος