Connect with us

Σπορ

Δημιουργήθηκε καινούργια Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας από χώρες που αποχώρησαν από την Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας

Την Πέμπτη 27/04, οι εθνικές ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νέας Ζηλανδίας και των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν την ίδρυση της Παγκόσμιας Πυγμαχίας, με σκοπό να «διατηρηθεί η θέση της πυγμαχίας σε εξέλιξη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα αγώνων». Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την αναγνώριση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (International Boxing Association-IBA) απαγόρευσε τη συμμετοχή της Εθνικής Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Πολιτειών, USA Boxing, στους αγώνες της, μετά την επίσημη αποχώρηση της  από την IBA και σχεδιάζει να συμμετάσχει στην αποσχισθείσα Παγκόσμια Πυγμαχία.

«Με αυτήν την απόφαση, η Εθνική Ομοσπονδία -των ΗΠΑ- και όλα τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων, των προπονητών και των πυγμάχων, απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την IBA και να συμμετέχουν σε οποιονδήποτε από τους διαγωνισμούς της ή οποιουδήποτε συνδεδεμένου μέλους, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό της IBA και στους Τεχνικούς Κανόνες και τους Κανόνες Αγωνισμού της IBA», αναφέρει η IBA στην επίσημη σελίδα της.

Advertisement

Must See

More in Σπορ