Connect with us

Ταξίδια

Ελαφόνησος: Η “Σαρδηνία” της Πελοποννήσου! 

Αυτή την Κυριακή ο Μάκης Ζούμπος μας ταξιδεύει στην μαγευτική Ελαφόνησο, ένα όμορφο ταξίδι που μας δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο πολύχρωμη και μαγική είναι η Ελλάδα μας.

Τα καταγάλανα νερά, ο καυτός Ήλιος και ο καλοκαιρινός αέρας που μας ανοίγει την καρδιά.

Ο λόγος στον ίδιο και τον blog του:

Καρό τώρα μονοπωλούσε στο μυαλό μου το μέρος αυτό. Εξάλλου πολλοί φίλοι, μου το είχαν συστήσει ανεπιφύλακτα λέγοντάς μου πως πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ή Τι καλύτερο από να βρεθείς δίπλα στον επίγειο παράδεισο της Ελλάδας με τα γαλαζοπράσινα νερά στην παραλία του Σίμου;

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου αναγνώστη δεν ήθελα και πολύ… Βέβαια είναι και μια καλή ευκαιρία να κάνω και μια ωραία παρουσίαση του μέρους αυτού στο blog με τη γραφίδα μου. Οπότε έχουμε και λέμε!

Η Ελαφόνησος είναι ένα παραδεισένιο μικρό νησί στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Οι εκπληκτικές παραλίες της συγκαταλέγονται στις ομορφότερες της Ελλάδας και ολόκληρης της Μεσογείου, με τα σμαραγδένια νερά, την κατάλευκη άμμο και την εξωτική ομορφιά τους. 

Συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια τοπικών πλοίων από την Πούντα Λακωνίας (παραλία με λιμένα κοντά στη Νεάπολη). Η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξυπηρετείται αρκετές φορές καθημερινά και το ταξίδι διαρκεί μόλις 10 λεπτά. 

Tip: Να έχεις υπόψη σου ότι δεν γίνονται online κρατήσεις. Εισιτήρια για το πλοίο μπορείς να προμηθευτείς στο λιμάνι της Πούντας και της Ελαφονήσου.

Βίρα τις άγκυρες…

Άποψη του λιμανιού και της Ελαφονήσου.

Η Ελαφόνησος είναι ένα νησί ασύγκριτης ομορφιάς που προσφέρει ξέγνοιαστες και ξεκούραστες διακοπές μέσα σε ένα ονειρεμένο φυσικό τοπίο. Εδώ μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την απλότητα της καθημερινότητας, περνώντας τη μέρα σου στις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού. Για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, η Ελαφόνησος είναι ιδανικός προορισμός για surfing, windsurfing και kitesurfing. Μια προϊστορική βυθισμένη πολιτεία, το Παυλοπέτρι από τις αρχαιότερες στον κόσμο, σε περιμένει να την ανακαλύψεις με τη μάσκα σου κοντά στις ακτές του νησιού!

Καθαρά νερά που σε καλούν να βουτήξεις…

Ο οικισμός της Ελαφονήσου, που είναι το λιμάνι και βασικό χωριό του νησιού, προσφέρει τις περισσότερες παροχές για τους επισκέπτες. Εκεί θα βρεις περιφερειακό ιατρείο, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ, ΑΤΜ, πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και καταστήματα.

Η παρέα μου (Μάνια-Άρης) χαζεύουν για αναμνηστικά.

Όσον αφορά τη διαμονή, στο λιμάνι και σε άλλα σημεία του νησιού υπάρχουν πολυάριθμα καταλύματα. Για όσους θέλουν μία πιο στενή επαφή με τη φύση, υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου που παρέχει όλες τις ανέσεις. Προτείνουμε να πάρεις μαζί το αμάξι ή τη μηχανή σου, καθώς το νησί δεν διαθέτει λεωφορεία.

Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα

Παραλία του Σίμου: (όχι του Χατζέτογλου)

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού, έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO και κάποιοι τη θεωρούν την ομορφότερη παραλία της Ευρώπης. Χωρίζεται σε δύο μέρη, τον Σίμο και το Σαρακήνικο. 

Τα εντυπωσιακά ρηχά τιρκουάζ νερά, η ψιλή λευκή άμμος, οι μεγάλοι αμμόλοφοι και οι κέδροι συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Μέσα από τα πεντακάθαρα νερά είναι ευδιάκριτος ο βυθός με την πανέμορφη ροζ άμμο, που προέρχεται από τα κόκκινα κοράλλια. Η παραλία διαθέτει καταστήματα εστίασης και είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει και χώρος χωρίς ομπρέλες. Η πρόσβαση γίνεται με αμάξι ή με καΐκι από τη Σκάλα το καλοκαίρι.

 

Κλείνοντας σας παραθέτω κάποια τηλέφωνα που ίσως σου χρειαστούν. 

Λιμεναρχείο Νεάπολης: 27340 22228

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου: 27340 61294

Κέντρο Υγείας Νεάπολης: 27340 22500

Φαρμακείο Ελαφονήσου: 2734 061363

Δήμος Ελαφονήσου: 27340 61238

Αστυνομικός Σταθμός: 27340 61111

ΚΑΛΕΣ ΕΞΟΡΜΉΣΕΙΣ!!!

Κείμενο και Φωτογραφίες: Μάκης Ζούμπος

Advertisement

Must See

More in Ταξίδια