Connect with us

Κοινωνία

Ενές Καντέρ: “Οι Τούρκοι αντιφρονούντες βρήκαν ένα δεύτερο σπίτι στην Ελλάδα”

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υποδέχθηκε σήμερα 19/10, στο γραφείο του στη Βουλή, τον τουρκικής καταγωγής παίκτη του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ ανταποκρινόμενος στο αίτημα του.

“Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολλές προκλητικές δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκικής ηγεσίας σε βάρος των Ελληνικών και Κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τις καταδικάζω στο σύνολο τους. Σε αυτές τις εποχές προτεραιότητα μας πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, διότι στο τέλος αυτό είναι το μοναδικό μονοπάτι για το ειρηνικό μέλλον των δυο λαών” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

“Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι πρόσφυγες στην Ελλάδα και πραγματικά εκτιμούμε την υποστήριξή σας γιατί δυστυχώς η πολιτική του Ερντογάν είναι πολύ σκληρή στη χώρα μας. Όμως τώρα βρήκαν ένα δεύτερο σπίτι στην Ελλάδα. Είναι καταπληκτικό, γιατί κάθε φορά που συζητώ με κάποιον από τους Τούρκους φίλους μου, μου μεταφέρουν ότι λατρεύουν τη ζωή τους εδώ. Το φαγητό είναι το ίδιο, η κουλτούρα είναι η ίδια, οι χοροί είναι οι ίδιοι, όλα είναι ίδια. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Πραγματικά εκτιμώ τη στήριξη σας γιατί όλο αυτό το διάστημα είστε ένας πραγματικός πρωταθλητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό σήμαινε πολλά για μένα να σας συναντήσω γιατί είστε πρότυπο για πολλούς ανθρώπους” ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Καντέρ.

“Σε ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και να τα κάνουμε μαζί” απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Ενές Καντέρ δώρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μια φανέλα των Boston Celtics , ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής του πρόσφερε ένα σελιδοδείκτη από το Μουσείο της Ακρόπολης με χαραγμένο πάνω του ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης και ευημερίας.

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία