Connect with us

Σπορ

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: Γράφει ιστορία με την πρώτη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ στο πινγκ πονγκ!

Η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη ελληνική που θα συμμετέχει κορυφαίο διασυλλογικό Κύπελλο επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι αθλήτριες του «τριφυλλιού», οι αγώνες ξεκινάνε σήμερα 07/09.

Ο Παναθηναϊκός  έχει κληρωθεί στο 3ο γκρουπ του σταδίου 1 και θ’ αγωνιστεί στο Λινάρες στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου με το τοπικό ομώνυμο κλαμπ, την ουγγρική Μπουντάορσι και την Όσιασερς Μπόντενστορφ από την Αυστρία.

Οι «πράσινες» αναχώρησαν σήμερα και  θα παραταχθούν  μόνο με Ελληνίδες αθλήτριες και συγκεκριμένα την Κωνσταντίνα Παρίδη, την Κατερίνα Τόλιου και τη Μαρία Αρτσέτου ενώ στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Λευτέρης Μάκρας.

Από τις Ελληνίδες πρωταθλήτριές του δεν υπολογίζει στην Ελισάβετ Τέρπου, η οποία γύρισε από το Feeder της Βουλγαρίας με νέες ενοχλήσεις στον τραυματισμένο αγκώνα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU), ο Παναθηναϊκός θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 07/09 στις 20:00 ώρα Ελλάδας με αντίπαλο την Μπουντάορσι.

Τη Πέμπτη 08/09 θα συναντήσει στις 11:00 την οικοδέσποινα Λινάρες και στις 20:00 την Όσιασερς Μπόντενστορφ. Στο στάδιο 1 του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών σχηματίστηκαν 3 γκρουπ των 3ων ομάδων και 1 των 4ων. Οι 4 όμιλοι θα γίνουν με το σύστημα πουλ και μόνο η κάθε νικήτρια ομάδα περνάει στο στάδιο 2.

Σε δήλωση της στο www.pao1908.com η Κατερίνα Τόλιου ανέφερε «Είναι τιμή μας που θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης σε διασυλλογικό επίπεδο,

Είναι μια τεράστια εμπειρία να βρεθούμε ανάμεσα σε τόσες καλές ομάδες και αθλήτριες. Η κλήρωση που έχουμε θεωρώ ότι είναι καλή, δυσκολεύει όμως την κατάτσταση το γεγονός ότι προκρίνεται μόνο μία ομάδα από τον όμιλο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Παρόλα αυτά είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτή και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα και θα κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση της Κωνσταντίνας Παρίδη που υπογράμμισε «Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Γνωρίζουμε ότι το επίπεδο είναι αρκετά δύσκολο όμως πάμε με στόχο να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτελέσματα και να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές παίκτριες της Ευρώπης».

Σε ότι αφορά τη Μαρία Αρτσέτου τόνισε «Υπέροχα και μοναδικά συναισθήματα, πολύ μεγάλη χαρά που παίρνουμε μέρος στο Champions League, την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αγωνιστικά είχαμε μια ατυχία της τελευταίας στιγμής, που κάνει λίγο δυσκολότερο το έργο μας, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει από το να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι. Καλή σεζόν λοιπόν σε εμάς και σε όλα τα τμηματα του Συλλόγου».

Με πληροφορίες από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό

Advertisement

Must See

More in Σπορ