Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Εστανγκέ: «Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στο ίδιο εύρος με το Λονδίνο και το Τόκιο»

Τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 είναι «περίπου στο ίδιο εύρος τιμών» με εκείνα για τις διοργανώσεις του Λονδίνου το 2012 και του Τόκιο το 2021, όπως δήλωσε σήμερα (20/12) ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής (Cojo), Τόνι Εστανγκέ.

 «Είτε στο Λονδίνο είτε στο Τόκιο πρόσφατα, ήμασταν στις 20 λίρες, που είναι 27 ευρώ με τον πληθωρισμό, και, στη μέγιστη τιμή, ήταν στις 725 λίρες, άρα λίγο περισσότερα από 1.000 ευρώ με τον πληθωρισμό σήμερα» εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος του έτους, στα κεντρικά γραφεία της Cojo.

 Η διοργάνωση των Αγώνων (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) δέχεται πολυάριθμες επικρίσεις σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, που θεωρούνται πολύ υψηλές από μεγάλο μέρος του κοινού και από αθλητικούς φορείς.

 Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, δήλωσε τη Δευτέρα:
 «Είναι δική μου ευθύνη να διασφαλίσω ότι το άθλημά μας θα γίνει σε όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον, ότι η γαλλική οργανωτική επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για να γεμίσει τα στάδια, ακόμα κι αν οι τιμές των εισιτηρίων είναι, όπως ξέρουμε, υψηλές».

 Περισσότερα από 7,6 εκατομμύρια εισιτήρια έχουν ήδη τεθεί προς πώληση για τους Αγώνες του Παρισιού. Μερικά προσφέρονται στην ελάχιστη τιμή των 24 ευρώ, άλλα όμως, ειδικά για αγώνες στίβου, φτάνουν τα 990 ευρώ.
 Το μεγαλύτερο σύνολο διαθέσιμων θέσεων αφορά ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι οποίοι κατανέμονται σε πολλά στάδια στη Γαλλία.

 Περίπου 830.000 εισιτήρια πωλήθηκαν επίσης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου), ενώ η πώληση 2,8 εκατομμυρίων θέσεων για τα 550 αγωνίσματα άρχισε στις 9 Οκτωβρίου.
 Περίπου το 80% των θέσεων που έχουν ήδη διατεθεί για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχουν αποκτηθεί από δημόσιους φορείς (Πολιτεία, κοινότητες κ.λπ.).

 «Η πρόκληση τώρα είναι να εμπλακούν όλοι οι Γάλλοι σε αυτή την περιπέτεια» είπε ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης του κανόε σλάλομ.
 «Παραδοσιακά, σε όλες τις τελευταίες διοργανώσεις των Παραολυμπιακών Αγώνων, λίγο λιγότερα από τα μισά εισιτήρια πωλούνται την ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, πολύ αργά, και είναι πολύ πιθανό να μην κάνουμε εξαίρεση» πρόσθεσε ο Εστανγκέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες