Connect with us

Uncategorized

«Ηφαίστειο» το γήπεδο της Ντόρτμουντ . «Γκαζώνει» για τίτλο σε αυτό!

Καλημέρα φίλοι, όσο καλή και αν είναι. Το τραγικό συμβάν στα Τέμπη μας έχει «παγώσει» όλους, καθώς χάθηκαν πολλές ζωές. Μόνο κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων μπορούμε να πούμε και να ευχηθούμε ποτέ ξανά! Πάμε να…ξεχαστούμε λίγο όμως. Τριήμερο «φωτιά» είναι αυτό που ακολουθεί σε όλα τα «μεγάλα» πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφού έχουν μπει στην τελική ευθεία και οι ομάδες που έχουν στόχους θέλουν να συνεχίσουν με νίκες. Μην ξεχνάμε πως την εβδομάδα που έρχεται, υπάρχουν αγώνες για Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα και Κόνφερνες αντίστοιχα.

19:00 Αλάνιασπορ – Μπασάκσεχιρ

Από την Τουρκία είναι η πρώτη μας επιλογή και ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στην εντέκατη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Αλάνιασπορ που με ρεκόρ 6-7-9 και τέρματα 33-41, κάνει την δική της προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι και πριν την διακοπή (λόγο του σεισμού), έχασε (1-2) εκτός έδρας από την ίνσταμπουλσπορ, χωρίς να είναι κακή πάντως.

Απόψε πάντως, ο πρώτος της αγώνας ύστερα από σχεδόν ένα μήνα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η Μπασάκσεχιρ φέτος κάνει καταπληκτική χρονιά και με ρεκόρ 12-4-5 και 32-21 τέρματα είναι σε «τροχιά» Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τελευταίο της αγώνα πάντως, απογοήτευσε με την εμφάνιση που έκανε και έχασε δίκαια 0-1 στην έδρα της Καϊσέρισπορ.

Στον αποψινό αγώνα όμως, πάει σαν φαβορί. Είναι καλύτερη σαν ομάδα (μιλάμε πάντα βάσει εικόνας των ομάδων, παιχνίδι με παιχνίδι) και σίγουρα με καλύτερο ρόστερ. Πληρώνει αρκετά καλά το «διπλό» και θα πάω σε αυτό. Από 2,55 μέχρι 2,80 το βρίσκουμε.

21:00  Μποαβίστα – Αροούκα

Πάμε Πορτογαλία τώρα, όπου και εκεί υπάρχει ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και όπως σχεδόν όλα στην συγκεκριμένη λίγκα, no-bet. 9-6-7 με 26-31 η Αροούκα, έκτη στην βαθμολογία καις τον δρόμο για ένα Ευρωπαϊκό «εισιτήριο», δοκιμάζει δυνάμεις και αντοχές στην Μποαβίστα. Μια Μποαβίστα που με ρεκόρ 8-5-9 και τέρματα 27-35, είναι όγδοη και «ψάχνει» Ευρώπη και αυτή.

Μεγάλη νίκη (3-1) στην Πάσος Φερεϊρα πριν λίγες μέρες οι γηπεδούχοι. Νίκη και για την Αροούκα στην έδρα της με 2-0 κόντρα στην Κάσα Πία. Έτσι, στο αποψινό παιχνίδι και όπως όλα δείχνουν θα πέσουν «κορμιά».

Ανεβασμένες  οι ομάδες σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ικανές για όλα. Πάμε στο αμφίσκορο λοιπόν και τίποτα άλλο. Στην «αγορά» το βρίσκουμε σε αποδόσεις άνω 2,00 μέχρι και 2,20.

21:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ – Λειψία

Με το ματς της βραδιάς και της αγωνιστικής στην Γερμάνια θα κλείσουμε τις επιλογές μας για σήμερα.  Ασταμάτητη η Ντόρτμουντ από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά, μετράει εννέα σερί νίκες  που την έχουν φέρει στην κορυφή (σε ισοβαθμία με την Μπαγερν) της βαθμολογίας.

Δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη (1-0) στην Χοφενχαϊμ την αγωνιστική που πέρασε και απόψε κόντρα στην Λειψία, θέλει ακόμα ένα «βήμα» τίτλου. Την εβδομάδα που έρχεται το συγκρότημα του Τέρζις έχει και τον επαναληπτικό με την Τσέλσι, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε νικήσει 1-0 στην Γερμανία.

Οι φιλοξενούμενοι τώρα, που έχουν και αυτοί αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ (στην Αγγλία και αυτοί με τη Σίτυ), πάνε στο αποψινό ματς να παίξουν τα «ρέστα» τους για τον τίτλο. Στο μείον τέσσερα από την κορυφή είναι και με ήττα, θα ανοίξει πολύ η «ψαλίδα». Την αγωνιστική που πέρασε πάντως, κέρδισαν την Αϊντραχτ με 2-1, σε ένα ματς, όπου στο δεύτερο ημίχρονο «ζορίστηκαν» αρκετά από την αντίπαλη ομάδα.

Τέλος καλό, όλα καλά όμως για το συγκρότημα του Ρόζε, που μέχρι πέρσι ήταν προπονητής της Ντόρτμουντ, ενώ στο «ντεμπούτο» του, στον πάγκο της Λειψίας, είχε κερδίσει 3-0 την σημερινή του αντίπαλο.

15-1-6 με 45-27 οι γηπεδούχοι, με εννέα σερί νίκες, 12-6-4 με 45-27 οι φιλοξενούμενοι που μετράνε μόλις μία ήττα είκοσι δύο επίσημα παιχνίδια. Αν δεν είναι αυτός ο αγώνας no-bet δηλαδή, ποιος είναι;; Αν δούμε τα παιχνίδια των ομάδων ως τώρα πάντως, οι γηπεδούχοι και ειδικά φέτος, είναι πιο σταθεροί αμυντικά και αυτό είναι το μεγάλο του «όπλο».

Από την άλλη όμως οι Λειψία, διαθέτει παίκτες από την μέση και μπρος που σκοράρουν από το πουθενά. Το ίδιο και η Ντόρτμουντ όμως. Έτσι, η πρώτη μου σκέψη, αλλά και επιλογή είναι το over 2,5 και θα το πάρω.

Το γήπεδο της Ντόρτμουντ όμως, που είναι «ηφαίστειο» σε κάθε παιχνίδι και δίνει τεράστια ώθηση στους παίκτες της, όπως και το εκπληκτικό σερί που «τρέχει», με πάνε και προς τον «άσσο» μαζί. Από 3,00 μέχρι και 3,30 το βρίσκουμε και μιλάμε για μία εξαιρετική απόδοση, ακόμα και για μονό ποντάρισμα!

Advertisement

Must See

More in Uncategorized