Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΠ Ελαιώνα ανέθεσε την εκπόνηση των μελετών του Ερασιτέχνη, αυτοί φιάχνουν τον Βοτανικό

Η σελίδα Paopantou.gr ανέφερε σε άρθρο της ότι η ΑΕΠ Ελαιώνα προχώρησε στην ανάθεση της εκπόνησης των οριστικών μελετών για το νέο «σπίτι» του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη, ούτως ώστε η κορυφαία αστική παρέμβαση να εξελίσσεται όλη μαζί. Παράλληλα με τη δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου και τις διαδικασίες για τα σύνοδα έργα, θα δρομολογείται και το αθλητικό κέντρο που θα στεγάσει τον Σύλλογο για τις επόμενες δεκαετίες.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ΑΕΠ Ελαιώνα, Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης, σε συνέχεια της στενής τους συνεργασίας και της προμελέτης που ολοκληρώθηκε το 2022, η ΑΕΠ Ελαιώνα έχει πλέον αναθέσει σε εξειδικευμένη μελετητική ομάδα την εκπόνηση της οριστικής αρχιτεκτονικής, ηλεκτρομηχανολογικής και στατικής μελέτης. Κάτι που είναι απαραίτητο για την έκδοση, στη συνέχεια, της οικοδομικής άδειας.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν τα οριστικά και αμετάκλητα σχέδια, εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για την ανέγερση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του συλλόγου στον Βοτανικό και την υλοποίηση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης, το οποίο δεν περιορίζεται στην κατασκευή σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας αλλά αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα και λειτουργεί ως καταλύτης ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η μελετητική ομάδα για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αποτελείται από τις εταιρίες ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. (Αρχιτεκτονική Μελέτη), ΤΕΤΡΑΣ Η/Μ Α.Ε.Μ. (Η/Μ Μελέτη) και ΤΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. (Στατική Μελέτη).

Σύμφωνα με τα σχέδια, τα οποία παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ισχυρή πλειοψηφία από τη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, οι κύριοι χώροι του συγκροτήματος αποτελούνται από την κυρίως Αρένα. Εκεί θα φιλοξενούνται αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, από αίθουσες αθλημάτων αλλά και προπονήσεων για Άρση Βαρών, Πάλη, Πυγμαχία, Ξιφασκία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Τοξοβολία. Ακόμη, θα υπάρχουν προπονητήρια ΑΜΕΑ, βοηθητικό γυμναστήριο – προπονητήριο καθώς και το κολυμβητήριο. Επιπλέον, το συγκρότημα θα περιλαμβάνει τα γραφεία Διοίκησης και εμπορικών χρήσεων (Boutique) του συλλόγου, καθώς και όλους του απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για την εξυπηρέτηση των κύριων χρήσεων.

Πηγή: Paopantou.gr

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο