Connect with us

Σπορ

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για την Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Μέσα από ανακοίνωση, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας για την συμπεριφορά του ΔΣ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο συμβούλιο που διεξήχθη προ ολίγων ημερών για την διεξαγωγή του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Α1.

Η Ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει θεατές πρωτοφανών για τον Ελληνικό Αθλητισμό γεγονότων και μάλιστα σε ένα άθλημα, όπως η Επιτραπέζια Αντισφαίριση, το οποίο δεν έχει απασχολήσει πότε στο παρελθόν για αντίστοιχους λόγους καθώς πρόκειται για ένα ευγενές άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών έγινε γνωστό ότι στο πρώτο – μετά την εποχή της πανδημίας του Covid 19 – δια ζώσης Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΕπΑ (Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντιφαίρισης), το οποίο διεξαγόταν σε αίθουσα του ΣΕΦ στις 25/2, εισέβαλαν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ο προπονητής του Τμήματος, Γιώργος Χριστοφοράκης και άλλα άτομα με σκοπό να “διαμαρτυρηθούν” επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους για αναβολή των αγώνων του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Α1 που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 11-12/3 και στους οποίους ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Ο λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός ζητά αναβολή των αγώνων που είναι προγραμματισμένοι για εκείνες τις ημερομηνίες είναι γιατί οι ξένοι αθλητές του επέλεξαν να συμμετάσχουν τις ίδιες ημέρες σε ένα διεθνές αμειβόμενο τουρνουά και, επομένως, δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η στάση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο ΔΣ της Ομοσπονδίας “ξέφυγε” από τα όρια της “διαμαρτυρίας” και πήρε τη μορφή απειλών, προπηλακισμών και λεκτικής βίας προς τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Σημειωτέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός ζητά αναβολή στο εν λόγω άθλημα τους τελευταίους μήνες, αφού την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε ζητήσει άλλες δύο φορές αναβολή επειδή στην ομάδα παρουσιάστηκαν κρούσματα Covid, με το αίτημά του να γίνεται δεκτό τη μία από τις δύο φορές, ενώ φέτος ζήτησε αναβολή για το πρώτο αγωνιστικό διήμερο του πρωταθλήματος, με το αίτημά του να γίνεται δεκτό.

Επομένως, οι αγώνες πρέπει να αναβάλλονται όσες φορές ο Ολυμπιακός επιθυμεί, ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο προβλέπεται στους Κανονισμούς ή όχι, προκειμένου να αγωνίζεται πλήρης και να έχει το αποτέλεσμα που θέλει.

Δυστυχώς όλα τα ανωτέρω θλιβερά γεγονότα συνέβησαν σε αίθουσα του ΣΕΦ, το οποίο αποτελεί έδρα της Εθνικής Ομάδας και χώρο διεξαγωγής του αθλήματος. Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς μέλη του ΔΣ μίας ομάδας – μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρός της – προπονητές και άλλοι εισβάλλουν κυριολεκτικά στο χώρο όπου διεξάγεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας – γεγονός που ως γνωστόν δεν επιτρέπεται – χωρίς κανένας να τους εμποδίσει.

Επομένως, τίθεται αυτομάτως θέμα ασφάλειας του συγκεκριμένου χώρου για τη διεξαγωγή του εν λόγω αθλήματος. Πολλώ δε μάλλον, αν ληφθεί υπόψη, ότι Διευθύντρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία κατείχε θέση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη με απαξιωτικούς και κάποιες φορές προκλητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το Σύλλογό μας.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, πριν από λίγες ώρες ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τοποθετήθηκε επίσημα για όσα ήλθαν στο φως της δημοσιότητας με ανακοίνωση που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του και στην οποία παραδέχτηκε ότι εκπρόσωποι της Διοίκησής του και “ενεργά μέλη” του Σωματείου παρέστησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ επειδή επιθυμούσαν απλά να ακούσουν δια ζώσης το σκεπτικό της απόφασης της Ομοσπονδίας για τη μη χορήγηση αναβολής!!!

Πραγματικά, για πρώτη φορά ακούμε μέλη ΔΣ ενός Σωματείου και “ενεργά” μέλη Διοίκησης να παρευρίσκονται στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μίας Ομοσπονδίας, αφού οι συνεδριάσεις των ΔΣ των Ομοσπονδιών δεν είναι “δημόσιες”, με σκοπό να ακούσουν το σκεπτικό μίας απόφασης που είχε ληφθεί πριν ένα μήνα!!!

Μετά απ’ όλα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ΑΠΑΙΤΕΙ να λάβει επίσημα θέση η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης προκειμένου να καταστεί γνωστό στο φίλαθλο κόσμο τί συνέβη στο ΔΣ της 25ης Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα του ΣΕΦ και να ασχοληθούν όλες οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες εκ του Νόμου και των Κανονισμών του Αθλήματος κυρώσεις.

Advertisement

Must See

More in Σπορ