Connect with us

Σπορ

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε 20 νεαρούς αθλητές επειδή «μιλούσαν σαν Νοτιοκορεάτες»

Περίπου 20 Βορειοκορεάτες χειμερινοί αθλητές καταδικάστηκαν ξαφνικά σε τρία έως πέντε χρόνια σκληρής εργασίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφού διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν νοτιοκορεατικό λεξιλόγιο και αργκό ενώ έπαιζαν ένα παιχνίδι λέξεων, λένε πηγές από την απομονωμένη χώρα.

Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των αρχών που επιβάλλουν δρακόντειες τιμωρίες για να προσπαθήσουν να εξαλείψουν τη χρήση της «γλώσσας της μαριονέτας» όπως την αποκαλούν και των «καπιταλιστικών» επιρροών στην καθημερινή ζωή – παρά την πλημμύρα παράνομων νοτιοκορεατικών δραμάτων και τραγουδιών που πολλοί Βορειοκορεάτες παρακολουθούν κρυφά αφού τα έχουν αποκτήσει από την μαύρη αγορά.

Οι αθλητές των χειμερινών αθλημάτων, αρχικά τους έβαλαν δημόσια σε μια πλατεία για να απολογηθούν για την στάση τους στην πόλη Hyesan στις 03/04, ανέφερε ένας κάτοικος της πόλης στην Κορεατική Υπηρεσία του Radio Free Asia υπό τον όρο της ανωνυμίας. για λόγους ασφαλείας.

«Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι υπερβολικό το γεγονός ότι καταδικάστηκαν μεταξύ τριών και πέντε ετών» σε σκληρή εργασία, είπε μια άλλη πηγή στην πόλη. «Θα ήταν αδύνατο να μετρήσουμε πόσες εκατοντάδες ή χιλιάδες νοτιοκορεατικές ταινίες και δράματα είναι εύκολα διαθέσιμα σε εμάς».

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια χειμερινής προπόνησης για πολλά υποσχόμενους αθλητές από όλη την επαρχία που διεξήχθη στο Samjiyon, ένα θέρετρο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Προφανώς, ένας από τους αθλητές τράβηξε ένα βίντεο με τους νέους να παίζουν ένα παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται mal kkori itgi, όπου το αντικείμενο είναι να φτιάξουν μια πρόταση που ξεκινά με την τελευταία λέξη της πρότασης του προηγούμενου παίκτη και μερικοί από τους αθλητές χρησιμοποίησαν λεξιλόγιο που ήταν σαφώς από την Νότιο Κορέα, είπε μια δεύτερη πηγή από την ίδια επαρχία.

Το βίντεο βρέθηκε στο τηλέφωνο μιας από τις αθλήτριες κατά τη διάρκεια μιας τυχαίας επιθεώρησης της αστυνομίας στο σπίτι της και αναφέρθηκε στις αρχές. Αξιωματούχοι του κόμματος προσπάθησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό, αλλά ο αστυνομικός πήγε ψηλότερα στην Κεντρική Επιτροπή «που έκανε το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο», είπε.

Οι αρχές της απομονωμένης χώρας, συστηματικά τιμωρούν όσους μιλάνε την διάλεκτο της Νοτίου Κορέας, όπως και αν τους πιάσουν να έχουν στην κατοχή τους περιοδικά, βιβλία, σειρές ή ταινίες. Οι ποινές ξεκινάνε από τα 2-3 χρόνια και μπορούν να είναι πάρα πολύ μεγαλύτερες. Επίσης, στην χώρα υπάρχει ο κανόνας μαζί με αυτόν που έπραξε το “έγκλημα” να τιμωρείται και οι οικογένεια του, οπότε, οι γονείς των παραβατών αθλητών τιμωρήθηκαν επίσης: Έχασαν τις επίσημες θέσεις κύρους και οι οικογένειες τους απελάθηκαν στην αγροτική ύπαιθρο.

Με πληροφορίεςαπό το Radio Free Asia

Advertisement

Must See

More in Σπορ