Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Γαλλία στον τελικό!

Η Γαλλία θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Μέσι. Οι Μαροκινοί το πάλεψαν, αλλά, δεν κατάφεραν να προσπεράσουν το εμπόδιο της Γαλλίας.

Οι Γάλλοι με ένα γρήγορο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το προβάδισμα από τους Μαροκινούς, σκόρερ ο Ερναντέζ με γυριστό σουτ, μετά από φάση διαρκείας. Οι Μαροκινοί προσπάθησαν στο 10’ να ισοφαρίσουν, αλλά, το σουτ του Ουναχί δεν βρήκε στόχο, στο 17’ ο Ζιγές με σουτ εκτός εστίας δεν μπόρεσε να βρει και αυτός στόχο, στην αντεπίθεση η Γαλλία με τον Ζιρού, επίσης με σουτ εκτός εστίας δεν μπόρεσε να κανει το 2-0. Στα πρώτα 20 λεπτά οι Μαροκινοί δεν έχουν μπορέσει να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Γιορίς, ενώ οι Γάλλοι προσπαθούν να κάνουν το 2-0, μέσα σε 2 λεπτά, στο 35’ και στο 36’ οι “Τρικολόρ” συνεχίζουν να απειλούν την εστία του Μπονού, οι Μαροκινοί συνεχίζουν να προσπαθούν να κάνουν φάσεις με αντεπιθέσεις. Στο 43’ οι Μαροκινοί κέρδισαν κόρνερ και παραλίγο να ισοφαρίσουν με το ανάποδο ψαλίδι του Γιαμίκ που βρήκε δεξιό δοκάρι. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με την αλλαγή από το Μαρόκο, με τον Ατιγιάτ Αλάχ να παίρνει την θέση του Μαζραουί. Στο 52’ το Μαρόκο σε φάση διαρκείας προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά, η άμυνα έκοψε και τις δυο προσπάθειες. Ξανά στο 56’ οι Μαροκινοί προσπάθησαν από δεξιά, αλλά, κόπηκαν από την άμυνα των Γάλλων που αισθάνεται την πίεση όλο και ποιο πολύ. Από το 65’ και μετά έπεσε κάπως ο ρυθμός στον αγώνα με τις αλλαγές και από τις δυο ομάδες, αν και συνεχίστηκε οι Γάλλοι να αμύνονται και οι Μαροκινοί να προσπαθούν να ισοφαρίσουν. Με δυο καλές φάσεις, στο 71’ και στο 74’ οι Γάλλοι προσπάθησαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Οι πολλές τρίπλες του Αμπντάλα στο 75’ μέσα στην εστία του Γιορίς, στέρησε το γκολ από τους Μαροκινούς. Η χρυσή αλλαγή της Γαλλίας, που μόλις είχε μπει στον αγώνα στην θέση του Ντεμπελέ, ο Μουανί έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ, το Μαρόκου προσπάθησε με μια εκτέλεση φάουλ στο 84’ να σκοράρει, αλλά, κόπηκε από την άμυνα, στο 92’ μια ακόμη επίθεση των Μαροκινών κατέληξε σε κόρνερ, αλλά, κόπηκε ξανά από την άμυνα, όπως και στο επόμενο λεπτό οι Μαροκινοί δεν κατάφεραν να βάλουν το γκολ της τιμής με τον Κουντέ να κόβει πάνω στη γραμμή.

Το 2-0 έστειλε την Γαλλία στον τελικό και τους Μαροκινούς με την γλυκιά ήττα και την μεγάλη πορεία που έκαναν στα γήπεδα του Κατάρ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα highlights του αγώνα.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79΄ Κολο Μουανί) , Ζιρού (65΄ Τιράμ), Μπαπέ

ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (21΄ Αμαλάχ – 78΄ Εζ Αμπντέ), Αγκέρντ, Μαζραουί, Ουνάχι, Άμπραμπατ, Ζίγες, Εν Νεσίρι (66΄ Χαμπνταλάχ), Μπουφάλ (66΄ Αμπουκχλάλ)

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο