Connect with us

Ολυμπιακοί Αγώνες

Η ΔΟΕ υπόσχεται καινοτομία στο Παρίσι 2024 με τη βοήθεια της AI

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/4) ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα προσφέρουν καθηλωτικές και διαδραστικές εμπειρίες με τη βοήθεια τεχνολογιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Ilario Corna, Chief Information Technology Officer της ΔΟΕ, δήλωσε σε δήλωση της ΔΟΕ: «Η συνεργασία μας με την Intel μας οδήγησε σε μια σφαίρα όπου οι αναδυόμενες τεχνολογίες, που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη, αναδιαμορφώνουν τον κόσμο του αθλητισμού για θεατές, αθλητές, προσωπικό της ΔΟΕ και συνεργάτες .

Μέσω των λύσεών της με τεχνητή νοημοσύνη, η Intel μας επέτρεψε να αναπτύξουμε την τεχνητή νοημοσύνη πιο γρήγορα από ποτέ. Μαζί, στο Παρίσι, η συνεργασία μας θα δημιουργήσει μια Ολυμπιακή εμπειρία όπως ποτέ άλλοτε, ενσωματώνοντας την κοινή μας δέσμευση για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού».

Το κοινό θα μπορεί να απολαύσει ζωντανή μετάδοση 8k για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

Άλλες τεχνολογίες θα δημιουργήσουν επίσης ένα ταξίδι για να γίνεις Ολυμπιακός αθλητής για να δώσει στους οπαδούς μια εμπειρία διαδραστικών ενεργοποιήσεων με τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε η ΔΟΕ.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης μετατρέπει επίσης το βίντεο των αντικειμένων των Ολυμπιακών συλλογών σε τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα, που στοχεύει στη διατήρηση της κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Advertisement

Must See

More in Ολυμπιακοί Αγώνες