Connect with us

Εθνική Ελλάδος

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0)

Μεγάλη βραδιά για την Εθνική ομάδα που συνέτριψε με το επιβλητικό 5-0 το Καζακστάν στην OPAP Arena στον ημιτελικό των play off του «Path C» και το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024 απέχει πλέον μία νίκη. 

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ δεν έδωσε καμία ελπίδα στην αντίπαλη ομάδα με τους παίχτες μας να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο σε μια κατάμεστη OPAP Arena. Τα γκολ των Μπακασέτα (9’ πέναλτι), Πέλκα (15’), Ιωαννίδη (37’), Κουρμπέλη (40’) και το αυτογκόλ του Ταπάλοφ 86’ «σφράγισαν» τον ελληνικό θρίαμβο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε από την αρχή του αγώνα δυνατά, μόλις στο 2ο λεπτό ο Πέλκας μετά από σέντρα του Μπάλντοκ το σουτ ου έκανε έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 7’ ο Σάτσκι ανέτρεψε τον Πέλκα και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα με τον Μπακασέτα να γράφει το 1-0. Στο 15’ μετά από την υπέροχη συνεργασία Μπακασέτα-Μάνταλου-Μασούρα που ο τελευταίος έδωσε στον Πέλκα έγινε το 2-0 βάζοντας φωτιά στην OPAP Arena. Στο 37’ ο Κουρμπέλης βρήκε εξαιρετικά τον Μασούρα που πάσαρε στον Ιωαννίδη που έγραψε το 3-0. Το ημίχρονο δεν είχε τελειώσει με τους Έλληνες παίχτες να είναι ασταμάτητη και πέντε λεπτά πριν το τέλος έκαναν και το 4-0 με τον Κουρμπέλη με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίχτες της Εθνικής μπήκαν δυνατά, στο 51’ είχαν διπλή ευκαιρία με τα σουτ του Μάνταλου και του Μπακασέτα, στο 72’ ο Μπακασέτας βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως το τελείωμά του κόντραρε και πέρασε κόρνερ, στο 85’ ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, στην επόμενη φάση μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ταπάλοφ στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το τελικό 5-0.

Την Τρίτη (26/3, 21:45) θα αντιμετωπίσει την Γεωργία για ένα εισιτήριο για την τελική φάση του EURO της Γερμανίας και τον 6ο όμιλο όπου περιμένουν ήδη η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Τσεχία.

 

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)
Κίτρινες: 30’ Χατζηδιάκος – 17’ Βορογκόφσκι, 55’ Σαντιμπέκοφ, 67’ Οραζοφ, 69’ Γερλάνοφ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74’ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (64’ Γιακουμάκης).
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μάγκομεντ Άντιεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68’ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).

 

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ.

Advertisement

Must See

More in Εθνική Ελλάδος