Connect with us

Μπάσκετ

Η ΕΟΚ απέσυρε τη φανέλα του Νίκου Γκάλη με την εθνική στον ουρανό του ΟΑΚΑ 

Περίπου 14.000 φίλοι του μπάσκετ και της Εθνικής Ομάδας τίμησαν τον ανεπανάληπτο Νίκο Γκάλη στο περιθώριο του φιλικού αγώνα της Ελλάδας με την Σλοβενία, σε μία βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά στον «μύθο» του ελληνικού μπάσκετ, καθώς η ΕΟΚ απέσυρε τη «γαλανόλευκη» φανέλα του στην οροφή του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο αποθέωσε τον άνθρωπο που άλλαξε την πορεία του Ελληνικού μπάσκετ και έκανε τόσο κόσμο να αγκαλιάσει το άθλημα.

Βίντεο και φωτογραφίες από τις μεγάλες στιγμές του Νίκου Γκάλη  με την Εθνική Ομάδα έκαναν τον μεγάλο αθλητή να δακρύσει και το Ελληνικό μπάσκετ να δώσει τον μεγάλο φόρο τιμής στον κορυφαίο όλων.

Ο Γκάλης χαιρέτισε πρώτα τους παίκτες της Εθνικής Σλοβενίας, ακολούθως τους αθλητές και το τιμ της Εθνικής Ελλάδος, προτού δει συγκινημένος μία τεράστια φανέλα με το Νο4 α ανεβαίνει στον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου, ως παντοτινό σύμβολο του ελληνικού μπάσκετ.

Τέλος, ο Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε κι από τον γ.γ. της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή για την προσφορά του στο άθλημα, ενώ ακολούθησε αντίστοιχη βράβευση κι από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Advertisement

Must See

More in Μπάσκετ