Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η Ζενίτ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρωσίας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κέρδισε το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ (Russian Premier League-RPL), καθώς νίκησε τη Σπαρτάκ Μόσχας με σκορ 3:2 την Κυριακή 07/05.

Ο αγώνας, που διεξήχθη στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης μεταξύ των ομάδων εξελίχθηκε σε ένα δυνατό ντέρμπι, με τη Ζενίτ να προηγείται με 2:1 στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς στο παιχνίδι και ουσιαστικά χαρίστηκε στη Ζενίτ από το λάθος του τερματοφύλακα της Σπαρτάκ, Αλεξάντρ Σελίχοφ. Η Σπαρτάκ απάντησε με ένα γκολ του Κεϊτά Μπάλντε περίπου 20 λεπτά αργότερα, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο αργότερα με ένα σουτ του Αντρέι Μοστόβοϊ.

Η Σπαρτάκ ισοφάρισε το σκορ στο 85λεπτο με πέναλτι του Κουίνσι Πρόμες, έχοντας χάσει έναν από τους παίκτες της, τον Αλέξις Ντουάρτε, από κόκκινη κάρτα δέκα λεπτά νωρίτερα. Ωστόσο, η Ζενίτ κατάφερε να ανατρέψει την πλάστιγγα υπέρ της στον πρόσθετο χρόνο, με τον Ιβάν Σεργκέγιεφ να σκοράρει και να εξασφαλίζει τη νίκη που τις δίνει το πρωτάθλημα.

Η νίκη σταθεροποίησε την πρώτη θέση της Ζενίτ στον πίνακα της RPL, εξασφαλίζοντας έτσι στον σύλλογο το πέμπτο σερί τρόπαιο. Μετά από 26 ματς, η Ζενίτ έχει 20 νίκες και 64 βαθμούς, μακριά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 51 πόντους και 15 νίκες.

Με πληροροφίες από το RT και το Sport.ru

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο