Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η κατεστραμμένη από τον πόλεμο FC Mariupol αναγεννήθηκε στη Βραζιλία

Μια ουκρανική κοινότητα στη νότια Βραζιλία αποφάσισε να αλλάξει την ονομασίας της τοπικής της ομάδα, σε FC Mariupol, την ιστορική ομάδα που διαλύθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την πόλη και την ομάδα που καταστράφηκε από τον πόλεμο.

Η AA Batel, μια ομάδα από την περιοχή Prudentópolis στο Paraná, δήλωσε τη Δευτέρα 24/04, ότι θα πάρει τη στολή, το έμβλημα και το λογότυπο της FC Mariupol, ένα χρόνο μετά την καταστροφή των εγκαταστάσεων και του γηπέδου του ουκρανικού συλλόγου μετά και την Ρωσικλη εισβολή που κατέστρεψε την πόλη.

«Ο σύλλογος αντιπροσωπεύει την ταυτότητα της κοινότητας μας και η κοινότητα μας είναι πάνω από 70% Ουκρανοί απόγονοι», δήλωσε ο πρόεδρος της AA Batel, Alex Lopes. «Η Ουκρανία πάντα υποστήριζε απίστευτα τα μεγάλα ταλέντα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και έγινε μια σημαντική πύλη εισόδου των παικτών στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να κρατήσουμε τον σύλλογο τους ζωντανό και να δώσουμε ελπίδα στους Ουκρανούς σε όλο τον κόσμο».

Ο Andriy Sanin, αντιπρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, δήλωσε: «Είμαστε τόσο ευγνώμονες για αυτό το θερμό καλωσόρισμα από την AA Batel. Ο πόλεμος ήταν καταστροφικός για την πόλη μας, αλλά το να προσφέρει αυτή η ποδοσφαιρική ομάδα από την άλλη άκρη του κόσμου για να κρατήσει το όνομα μας ζωντανό σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο της ιστορίας μας – είναι αδύνατο να εκφράσουμε πόσο σημαίνει αυτό για εμάς».

Με πληροφορίες από την The Guardian

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο