Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιταχύνει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, μειώνοντας τα τμήματα της

Η Κινεζική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CFA) επιτάχυνε τη διαδικασία εσωτερικής αναδιάρθρωσής της μετά τον ανασχηματισμό της διοίκησης της τον Οκτώβριο. Το πιο πρόσφατο σχέδιο αναδιάρθρωσης μείωσε τον αριθμό των τμημάτων εντός της CFA από 21 σε 16. Επίσης, είναι πολύ πιθανό ότι η μελλοντική λειτουργία του κινεζικού επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της τρίτης κατηγορίας να ενοποιηθεί υπό μια διοίκηση επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το Beijing Youth Daily, το νέο CFA θα ενσωματώσει την εσωτερική του δομή σύμφωνα με το μοντέλο «13 τμήματα + 2 διοικήσεις + 1 βάση». Τμήματα όπως το τμήμα χώρων και το τμήμα στρατηγικού σχεδιασμού θα καταργηθούν και οι αρχικές τους λειτουργίες θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει ήδη λάβει έγκριση από το ανώτερο συμβούλιο.

Προηγουμένως, η CFA είχε μια οργανωτική δομή “18 + 1 + 1 + 1.” Η CFA είχε 18 λειτουργικά τμήματα, εκτός από μια θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου, μια βάση προπόνησης εθνικής ομάδας και την διοίκηση της κινεζικής Super League (CSL).

Σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο, η μελλοντική CFA θα έχει 13 λειτουργικά τμήματα: Κομματικών Υποθέσεων, Επιθεώρησης και Εποπτείας Πειθαρχίας, ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων, Γενικών Υποθέσεων, Εξωτερικών Υποθέσεων, Διοίκησης Εθνικής Ομάδας, Προπόνηση Νέων, Γυναικείο Ποδόσφαιρο, Διαιτησία, Αγωνισμός, Τεχνολογία, Κοινωνικό Ποδόσφαιρο και την Ένωση Μελών.

Από το 2020, η CFA ενίσχυσε τις προσπάθειές της για τον εξορθολογισμό της εσωτερικής της δομής, επειδή τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργήσει έως και 28 τμήματα, γεγονός που επέβαλε μεγάλο βάρος στις λειτουργίες της ένωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, από τη δεκαετία του 1990, όταν το κινεζικό ποδόσφαιρο μπήκε στο κομμάτι του επαγγελματισμού, κάθε νέα ηγετική ομάδα της CFA έχει συνειδητά κάνει προσαρμογές στην οργανωτική δομή. Ωστόσο, οι αλλαγές στην εσωτερική οργανωτική δομή πιθανότατα έχουν οδηγήσει σε σύγχυση στη διαχείριση του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, το 2010, η CFA πήρε την απόφαση να καταργήσει το Γυναικείο Τμήμα, αλλά μετά την κακή απόδοση της κινεζικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών το 2011, όπου απέτυχαν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η CFA επανέφερε το τμήμα.

Επιπλέον, η μελλοντική λειτουργία των CSL, China League One (CL1) και China League Two (CL2), των τριών βαθμίδων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί από μια νεοσύστατη διοίκηση για επαγγελματικά πρωταθλήματα.

“Πολλές φορές τώρα, η CFA και η νέα ηγεσία της έχουν εισαγάγει θετικές νέες πολιτικές ή πλαίσια. Ωστόσο, συχνά για διάφορους λόγους, αυτές οι νέες πολιτικές δεν εφαρμόζονται σωστά, δήλωσε στους Global Times ο Wang Dazhao, αθλητικός σχολιαστής με έδρα το Πεκίνο. Αναφέρει ότι αυτή η μεταρρύθμιση μπορεί να σημειώσει θετική πρόοδο θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή.

Είπε ότι η ανάπτυξη του κινεζικού ποδοσφαίρου μπορεί να χρειαστεί μια δοκιμαστική περίοδο για να επιτρέψει στη βιομηχανία ποδοσφαίρου να αναπτυχθεί φυσικά.

Το 2023, η ποδοσφαιρική βιομηχανία στην Κίνα βιώνει μια καταιγίδα κατά της διαφθοράς. Τουλάχιστον 13 αξιωματούχοι της CFA, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της CFA, Chen Xuyuan, έχουν τεθεί υπό έρευνα από τον Νοέμβριο του 2022, όταν ξεκίνησε έρευνα για τον πρώην προπονητή της κινεζικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών Li Tie.

Ο Liu Jun, πρώην πρόεδρος της CSL Company, τέθηκε υπό έρευνα τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής, έχουν ερευνηθεί και οι έξι πρώην πρόεδροι της CSL από την ίδρυσή της το 2006.

Το ποδόσφαιρο στην Κίνα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα σε αρκετούς του κλάδους, ενώ τον Οκτώβριο, ο πρώην αθλητικός αξιωματούχος της Liaoning,  Song Kai, εξελέγη πρόεδρος του CFA στο εθνικό συνέδριο μελών του οργανισμού. Ισως αυτός καταφέρει να βρει την λύση για την ανοδο του αθληματος στη χώρα και στο εξωτερικο.

Πηγή: Global Times

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο