Connect with us

Σπορ

Η ΚΟΕ τίμησε τους πρωταγωνιστές των αθλημάτων της

Τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου, που διακρίθηκαν σε διεθνείς διοργανώσεις το 2022, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βράβευσε χθες 31/01, η ΚΟΕ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, ο γ.γ. της ΔΕΜΑ, Ιάκωβος Φιλιπούσης, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ, Βούλα Κοζομπόλη, εκπρόσωποι κομμάτων, αθλητικών ομοσπονδιών και φορέων, σύσσωμο το ΔΣ της ΚΟΕ, αθλητές, προπονητές και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, βραβεύει την περιουσία της, δηλαδή τους αθλητές και τους προπονητές μας, που με τις επιδόσεις τους, έφεραν την χώρα μας μεταξύ των κορυφαίων στο παγκόσμιο στερέωμα του υγρού στίβου. Παράλληλα, συγχαίρουμε και τιμούμε, τα μέλη-σωματεία μας, που με τη σωστή και προγραμματισμένη δουλειά τους, συνέβαλαν στην προετοιμασία για την αγωνιστική διάκριση των αθλητών μας.

Η παρουσία τόσων εκλεκτών καλεσμένων του πολιτικού, επιχειρηματικού, κοινωνικού και αθλητικού χώρου, μας γεμίζει περηφάνεια και ταυτόχρονα δίνει δύναμη σε εμάς, στους αθλητές και τους προπονητές μας, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για τις αθλητικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2024.

Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας άλλαξε δραματικά για διαφορετικούς λόγους. Αυτό που εχθές θεωρούσαμε δεδομένο, σήμερα είναι σε αμφισβήτηση και αύριο μπορεί να έχει διαφορετική κατάληξη. Έτσι και εμείς μέσα στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, δεν διστάζουμε να αλλάξουμε πλάνα και στρατηγική, αν κρίνουμε ότι η πορεία μας για το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να σχεδιαστεί διαφορετικά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία -και αυτό είναι το σωστό- και εμείς κρινόμαστε καθημερινά και εμείς δίνουμε εξετάσεις και εμείς μετέχουμε στην καθημερινότητα.

Και σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, γιατί παρότι ξεκινήσαμε αυτή τη διοικητική πορεία από διαφορετικές αφετηρίες, πορευόμαστε μαζί, με το ίδιο κοινό όραμα και αγάπη για τον Υγρό Στίβο. Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη της ΚΟΕ, που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολή και πιο αποτελεσματική.

Συγχαίρω τους προπονητές και αθλητές μας, που βραβεύονται σήμερα, και τους προτρέπω να συνεχίσουν, με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια τους μέχρι τον τελικό στόχο. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Ελπίζω όταν θα βρεθούμε και πάλι σε μια ανάλογη εορταστική εκδήλωση, να έχουμε περισσότερες βραβεύσεις και επιτυχίες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως και κανένας σε αυτή την αίθουσα, τη χαρά που ζήσαμε όλοι όταν αντικρύσαμε την Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεγάλη η συγκίνηση. Η Πολιτεία, στεκόμενη στο ύψος των περιστάσεων, έχει ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο, θα μπορούσε να έχει κάνει και πολύ περισσότερα.

Σε 1,5-2 μήνες το πολύ, ολοκληρώνεται η-ελπίζω πρώτη- θητεία μας στο Υπουργείο Αθλητισμού. Βάλετε τα δυνατά σας να συνεχίσει η Κυβέρνηση και στη συνέχεια να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει και εμείς μαζί στο χώρο του αθλητισμού. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Δεν φτάνει ό,τι έχει συμβεί μέχρι αυτή την ώρα. Καταφέραμε να αυξήσουμε τους χώρους άθλησης, προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων, αυξήσαμε τους χώρους στο ΟΑΚΑ, έχουμε και άλλους στόχους για το Ελληνικό και το Ολυμπιακό Χωριό και να ενώσουμε δυνάμεις να δούμε σύντομα στο Ζάπειο να ανοίγει πάλι το Κολυμβητήριο.

Σύντομα, με απόλυτη διαφάνεια, θα κατανείμουμε το ποσό του Στοιχήματος στις Ομοσπονδίες. Και την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει εκ νέου το Μητρώο ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα για όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Η συνεργασία με τον πρόεδρο και τα μέλη της ΚΟΕ ήταν αποτελεσματική και σας ευχαριστώ για ό,τι πετύχαμε αυτά τα 4 χρόνια και τους στόχους που θέσαμε για τα επόμενα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, τόνισε: «Ξεχνάμε τις επιτυχίες που προηγήθηκαν και κοιτάζουμε τη χρονιά που διανύουμε και την επόμενη Ολυμπιακή χρονιά. Θα ευχηθώ, να έχουμε τρεις ομάδες στο Παρίσι το 2024, τις εθνικές μας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών και την ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης. Επίσης, πολλές ατομικές προκρίσεις σε όλα τα αθλήματα του Υγρού Στίβου. Και να σας υποσχεθώ ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είναι στο πλευρό σας. Στην ολομέλεια της ΕΟΕ άλλωστε έχουμε τρεις ανθρώπους του χώρου σας, τον Γιάννη Φουντούλη, τον Νίκο Ξυλούρη και την Βούλα Κοζομπόλη. Όλοι προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχετε. Και χάρηκα που ο κ.Αυγενάκης έκανε λόγο για τις πισίνες, το έχουμε παράπονο που δεν έχουμε το Ζάπειο, αλλά να ξέρετε ότι προσπαθούμε να δούμε πώς θα ξεκινήσουν τα έργα. Σημασία για εμάς έχει να κάνουμε πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Σπορ