Connect with us

Αγγλία

Η κριτική του Gary Lineker για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο έφερε το χάος στο BBC

Την Τρίτη 07/03, ένα tweet του Gary Lineker έφερε το χάος στο Νησί.  “Ως χώρα δεχόμαστε μακράν λιγότερους μετανάστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πολιτική αυτή είναι αμέτρητα σκληρή στους πιο ευάλωτους ανθρώπους, με την γλώσσα που χρησιμοποιείται να μην διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιούσε η Γερμανία του 30’, και εγώ παρεκτρέπομαι;” Έγραψε και μετά ξεκίνησε ένα κύμα συμπαράστασης, αλλα και επίθεσης.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής παύθηκε από την εκπομπή Match of the Day (MOTD) -την ιστορική εκπομπή που ξεκινησε το 1964- γιατιί σύμφωνα με το BBC παραβίασε την γραμμη ουδετερότητας με το κανάλι να ζητά συγνώμη από το κοινό.

Όμως το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπο του Lineker, ο οποίος είναι δημοφιλής στην Αγγλία και συμμετέχει στο MOTD από το 1999. Οι Alan Shearer και Ian Wright ακύρωσαν την συμμετοχή τους στο σώου. Επίσης, ο Jurgen Klopp και άλλοι προπονητές και παίκτες της Premier League δεν έδωσαν συνεντεύξεις στο BBC, ενώ η ένωση παικτών PFA υποστήριξε το μποϊκοτάζ.

Από την άλλη ακούστηκε ότι ο Lineker θέλει να κατέβει με τους Εργατικούς στης εκλογές.

Η εκπομπή προβλήθηκε κανονικά το Σάββατο 11/03, δεν είχε ούτε κεντρικό παρουσιαστή, ούτε πάνελ με σχολιαστές, ούτε καν περιγραφή και σχολιασμός αγώνων, όπως και πολλά προγράμματα ποδοσφαίρου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση δεν έγιναν λόγο της απεργίας του προσωπικού.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία