Connect with us

Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα αναμένει 1,5 δισ. από την Goldman Sachs για το Espai Barça

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα Sport, η Barcelona έχει έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με την Goldman Sachs για να διασφαλίσει την χρηματοδότηση του Espai Barça, μέσα στο πρόγραμμα περιλαμβάνετε και η ανάπλαση του «Καμπ Νόου».

Αν η συμφωνία γίνει δεκτή από την τράπεζα, η Καταλανοί θα λάβουν 1,5 δισ.

Η ομάδα θα πρέπει να το αποπληρώσει μέσα σε 30 ή 35 χρόνια, αφήνοντας ως εγγύηση τα έσοδα που θα παραχθούν χάρη στην ολοκλήρωση του Espai Barça. Αυτό είναι ένα από τα βασικά κομμάτια των σχεδίων του συλλόγου για την επόμενη δεκαετία και η συμφωνία πλησιάζει στην ολοκλήρωση. Με την ανάπτυξη του νέου έργου, η Μπαρτσελόνα αναμένει να αποκομίσει τεράστια οφέλη.

Θεωρητικά, το Espai Barça θα έφερνε στο σύλλογο τα τρέχοντα έσοδά του, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ, προεξοφλώντας επίσης το ποσό που ο σύλλογος θα πρέπει να επιστρέψει χρόνο με το χρόνο στην Goldman Sachs.

Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες ο σύλλογος ελπίζει να μπορέσει να λάβει πλήρη χρηματοδότηση, ώστε το έργο να αρχίσει να μετουσιώνεται σε πραγματικότητα και όχι απλώς μια ιδέα. Αυτό το δάνειο θα έχει λάβει το πράσινο φως μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

 

Advertisement

Must See

More in Ισπανία