Connect with us

Premier League

Η Apple έχει στόχο να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, η Apple μέσα από την πλατφόρμα της Apple TV+, ετοιμάζει μια προσφορά για το επόμενο σετ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την Premier League, κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο μετάδοσης της κορυφαίας κατηγορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τεχνολογικός γίγαντας επιδιώκει να αυξήσει τη ζωντανή ποδοσφαιρική του κάλυψη, με 10ετές συμβόλαιο για τη μετάδοση του Major League Soccer που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Η πασίγνωστη εταιρία έκανε ένα μικρό βήμα στην αγορά της Πρέμιερ Λιγκ με το ντοκιμαντέρ για την European Super League, που είχε τίτλο The War for Football.

Το τρέχον τριετές συμβόλαιο της Premier League με το Sky Sports και το BT Sport λήγει το 2025, με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για το επόμενα δικαιώματα να ξεκινούν αργότερα φέτος.

Ο ιδιοκτήτης της Chelsea, Todd Boehly, θεωρεί ότι η προσφορά της Apple θα είναι παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια λίρες και σίγουρα μια σοβαρή προσφορά από την Apple είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κυριαρχία του Sky Sports στην κάλυψη της Premier League από τότε που κέρδισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα στον διαγωνισμό το 1992, γιατί ο τεχνολογικός γίγαντας έχει την δύναμη να το κάνει.

Advertisement

Must See

More in Premier League