Connect with us

Αγγλία

Η Ashington AFC παρουσίασε την εκτός έδρας εμφάνιση της

Η Ashington AFC, ομάδα της Northern League Division One, παρουσίασε την εκτός έδρας εμφανισής της, σίγουρα κάποιος θα σκεφτεί γιατί να υπάρχει ενδιαφέρον για μια μικρή (και ιστορική) ομάδα της Αγγλικής Non League από την βορειοανατολική ακτη της κομητείας της Νορθάμπερλαντ.

Οι Colliers αποφάσισαν να τιμήσουν των θρύλο των γηπέδων Jack Charlton, που “έφυγε” 2 χρόνια πριν σε ηλικία 85 ετών. Ο Charlton ήταν γέννημα – θρέμμα της πόλης, αλλά, ποτέ δεν αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα, ο ίδιος έπαιξε ποδόσφαιρο για 23 χρόνια στην Leeds United (1950-1973) και κέρδισε 1 πρωτάθλημα (1968-69), 1 κύπελλο Αγγλίας (1971-72) και μερικά τρόπαια από μικρότερες διοργανώσεις. Ενώ, με την Εθνική Αγγλίας, κέρδισε το Παγκόσμιο κύπελλο του 1966.

Ο Charlton από το 1973 έως και το 1996 προπόνησε της Middlesbrough, Sheffield Wednesday και Newcastle United, ενώ έμεινε στον πάγκο της Εθνικής Ιρλανδίας για 10 χρόνια (1986-1996)!

Ο Charlton, στον πάγκο της Ιρλανδίας, την βοήθησε να κάνει βήματα προς τα εμπρός, προκρίθηκε στο Euro 1988 στην (τότε) Δυτική Γερμανία, συμμετείχαν στα Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία και του 1994 στην Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κέρδισαν το Triangular Tournament το 1986 που διεξήχθει στην Ισλανδία.

Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του, πολύς κόσμος στο Ashington βγήκε στους δρόμους για να εκφράσει την θλίψη του, παρά την πανδημία.

Πηγή: Ashington AFC

Πηγή: Ireland CG for the North of England

Πηγή: Ireland CG for the North of England

Πηγή: Ireland CG for the North of England

Aidan Brett (προπονητής της ομάδας You Boys in Green), Liam Murray (ιδρυτής και αρχηγός της ομάδας), Pat Charlton και Carina O’Brien (Αντιπρόξενος της Ιρλανδίας για τη Βορειοανατολική Αγγλία που εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Ιρλανδίας). Πηγή: Ashington AFC

Πηγή: You Boys in Green

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, στην έδρα της ομάδας διεξήχθει το Jack Charlton Memorial Cup μεταξύ των “England Fans FC και της You Boys in Green.

Στον αγώνα παρευρέθηκε στον αγώνα και η χήρα του Jack Charlton που απένειμε και το κύπελλο στην νικήτρια ομάδα, την You Boys in Green.

Η ομάδα αποφάσισε να τιμήσει τον θρύλο Jack Charlton, με την εκτός έδρας εμφάνιση να είναι στα χρώματα της Ιρλανδίας για να τιμήσει το πολύτιμο έργο που έκανε στα 10 χρόνια που κάθησε στον πάγκο της.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία