Connect with us

Οικονομία

Η Credit Suisse θα δανειστεί έως και 54 δισ. δολάρια από την ελβετική κεντρική τράπεζα

Η Credit Suisse με έδρα τη Ζυρίχη είδε τις μετοχές να πέφτουν σχεδόν 30%, με αποτέλεσμα να χορηγηθεί έκτακτο δάνειο 53,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Εθνική Τράπεζα της χώρας.

Η πρόσθετη ρευστότητα θα «υποστηρίξει τις βασικές επιχειρήσεις και τους πελάτες της Credit Suisse» και θα βοηθήσει στη «δημιουργία μιας απλούστερης και πιο εστιασμένης τράπεζας που θα βασίζεται στις ανάγκες των πελατών», ανέφερε η εταιρεία.

Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τη ρευστότητά της και θα ηρεμήσει τους επενδυτές, μια ημέρα μετά την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας.

Η ρευστοποίηση ήρθε αφού ο πρόεδρος της Saudi National Bank, βασικού μετόχου της Credit Suisse, απέκλεισε οποιαδήποτε περαιτέρω επένδυση. Ακολούθησε επίσης τις ταραχώδεις συναλλαγές στις παγκόσμιες τραπεζικές μετοχές στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.

Η κίνηση αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της Credit Suisse να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από μια σειρά σκανδάλων και αποτυχιών που συγκλόνισαν την ελβετική τράπεζα και ώθησαν την τιμή της μετοχής της σε χαμηλό ρεκόρ.

Η χρεοκοπία της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στης ΗΠΑ, έσκασε σαν υπενθύμιση για τις τράπεζες της Ευρώπης που έχουν επίσης μεγάλα χαρτοφυλάκια ομολόγων, η αξία των οποίων έχει υποστεί σφυροκόπημα από την άνοδο των επιτοκίων.

Advertisement

Must See

More in Οικονομία