Connect with us

Ποδόσφαιρο

Ιστορίες από την Βόρειο Κορέα μέσα από την μοναδική αγγλόφωνη εφημερίδα της χώρας

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πως στην Βόρειο Κορέα την ποιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, οι αθλητές σε πολλά σπορ έχουν τόσο καλές επιδόσεις. Η αλήθεια είναι ότι παρά το σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς που υπάρχει, η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στον αθλητισμό και την εκπαίδευση από την πολύ νεαρή ηλικία. 

Ανά διαστήματα θα ανεβαίνουν άρθρα από την μοναδική αγγλόφωνη εφημερίδα της χώρας την Pyongyang Times, που έχουν σχέση με το αθλητισμό στη χώρα. Δεν είμαστε υπέρ του καθεστώτος, απλός, αναπαράγουμε την είδηση και δείχνουμε μια εικόνα της χώρας μέσα από τον αθλητικό βίο.

Το Pyongyang Sports Club εισήγαγε ένα μηχάνημα για να βοηθήσει στην καλύτερη εκπαιδεύσει των παιχτών της και τα αποτελέσματα αυτής ήταν εξαιρετικά.

Το σήμα του Pyongyang Sports Club 

Η Ri Jong Hui δημιούργησε μια μια πολυλειτουργική ατομική ποδοσφαιρική συσκευή. Η συσκευή κέρδισε της εντυπώσεις στην 23η έκθεση επιστημονικής τεχνολογίας για τους τομείς της υγείας και του αθλητισμού μεταξύ της DPRK και της Κίνας το 2019  καθώς βοηθάει στην άσκηση “πάσα-σουτ-σταμάτημα-κεφαλιά (passing, kick, stop, heading)” χωρίς την βοήθεια κάποιου άλλου παίχτη ή προπονητή.

«Η πολυλειτουργική ατομική συσκευή προπόνησης ποδοσφαίρου είναι καλή για τη διασφάλιση της ακρίβειας των κινήσεων των παικτών. Συγκεκριμένα, κάνει έναν παίκτη να εκτελεί όλες τις προπονητικές εργασίες από μόνος του, χωρίς να νοιάζεται για τον χρόνο και τον τόπο », δήλωσε ο Sung Hyang Sim, παίχτης της ομάδας.

Η Ri Jong Hui, μητέρα δύο παιδιών, άρχισε να κατασκευάζει το μηχάνημα για τον εννιάχρονο γιο της με μια σκέψη να του παρέχει μια αυτο-εκπαίδευση.

Καθώς η συσκευή διαμορφώθηκε σταδιακά, είχε την ιδέα ότι θα ήταν χρήσιμη για τους παίκτες, η ιδέα αυτή διαμορφώθηκε μετά από την εμπειρία της ως πρώην αθλήτρια και νυν προπονητής.

Η συσκευή είναι πολύ αποτελεσματική για την ανάπτυξη των μυών και για το ψηλό παιχνίδι, όπως και την διατήρηση σε ένα σταθερό επίπεδο.

Εμπνευσμένος από την Ri Jong Hui, ο Kim Chang Gyu, προπονητής της καλλιτεχνικής γυμναστικής, δημιούργησε αυτή τη συσκευή.

“Δεν μπορείς να δημιουργήσεις τίποτα χωρίς την στοργή και την αγάπη για αυτό που κάνεις”, δήλωσε η Ri.

Mετάφραση από την Pyongyang Times 30/01/2021

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο